Er du iværksætter med egen virksomhed, så ved du, at hver eneste krone tæller, når det gælder om at optimere arbejdet. En lille ændring her og der kan gøre rigtig meget i det store billede. Så tænker du måske straks på optimering af selve produktet, eller den ydelse, som din virksomhed tilbyder. Selvfølgelig skal man holde udgifterne så lave som muligt, når det drejer sig om selve produktet eller den ydelse, du sælger. Det er dog ikke kun her, du kan få et bedre udbytte og et større overskud i resultatopgørelsen, når regnskabsåret er omme. Prøv at tænke i alternative baner, hvor der relativt nemt kan optimeres. Et af disse områder er kontoret. Vil du gerne vide mere om kontorindretning og få lidt flere tips, så kan du klikke her. Kontorindretning har større betydning end du regner med Det er her, du skal kunne fokusere og samle tankerne for at få alt i virksomheden til at spille. Alt efter hvor meget af det regnskabsmæssige du laver selv, så er det naturligvis bogføringer m.v., telefoniske samtaler med kunder samt planlægning, kommunikation frem og tilbage med kunder, leverandører og andre relevante personer for din virksomhed. Her gælder det om, at du kan udføre mest muligt arbejde på kortest mulige tid, da du på denne måde kan nå mere. Det er derfor ikke lige meget, hvordan din kontormiljø er indrettet. Tænk på, at kontoret skal være et sted, hvor hjernen kan koble væk fra hjemmefronten og fokusere dybt på arbejdet. Det er derfor vigtigt, at din kontor er komfortabelt og indrettet med rolige farver. Sørg for, at du sidder godt og behageligt, så kroppen har det godt. Det er en god investering i sig selv, at vælge en ordentlig stol, som giver god støtte i ryggen, samtidig med et bord, der passer perfekt i højden, bredden osv. Vælg eventuelt et bord, der kan hæves og sænkes, så du kan variere lidt mellem stående og siddende arbejde. Når du maler rummet, bør du have i baghovedet, at væggene ikke bør være i skrigende farver og mønstre, så det tager fokus væk fra arbejdet. Vælg en lys, afdæmpet farve, såsom lys beige, støvet lysegrøn eller en brækket hvid. Hertil kan du hænge et par billeder op, som løfter stemningen. Belysningen skal gerne være god, så du kan se, hvad du laver. Samtidig bør den ikke være for kold, da dette ikke virker motiverende. En god idé vil være at vælge en lidt rolig grundbelysning såsom spots i loftet, der giver et ensartet lys, hvortil du har en bordlampe, hvis du føler, at du har behov for dette. Skabe og skuffer hjælper med at holde orden Indret kontoret med godt med opbevaringsplads, så du ikke skal bruge unødig tid på at rode rundt i mapper og filer. Vælg eksempelvis en hylde til de mapper, som du har i hænderne mange gange i løbet af dagen, og hav de mapper, som bruges sjældent lukket inde i et lille skab eller skænk, så kontoret fremstår ryddeligt. Dette er både vigtigt i forhold til dit arbejde, men også i forhold til, hvis du har kunder på kontoret.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind