Den største hindring i at springe ud som iværksætter er mangel på kapital, og heldigvis kommer der mere og mere fokus på den udfordring. Danmarks nye uddannelses- og forskningsminister vil igangsætte en lang række initiativer, hvor blandt andet statsstøtte til iværksættere indgår.

Støtten til iværksætterne vil formentligt minde lidt om SU’en, hvor iværksættere vil kunne låne penge til ingen eller meget lave renter og afdrag de første år. Der er ingen tvivl om, at det er en kolossal stressfaktor at have de månedlige afdrag inkl. renter hængende over hovedet – oveni de hundredevis af andre bekymringer og udfordringer, man slås med som selvstændig.

Vil staten yde billige lån, vil det helt sikkert have en positiv indvirkning på antallet af nyopstartede virksomheder. Danmark kan nu engang ikke leve af kun at have offentlige institutioner, så derfor er det super godt med fokus på at skaffe billig kapital til iværksætterne.