En undersøgelse fra Videnscenter for Arbejdsmiljø viser, at arbejdet er den hyppigste årsag til stress. Undersøgelsen viser også, at hver syvende dansker føler sig stress ofte eller hele tiden.

Alle mennesker støder på forskellige udfordringer gennem deres liv. Mange af udfordringerne kan man ofte klare selv, eller med hjælp fra venner og familie. I nogle tilfælde kan man dog have brug for ekstra hjælp til at håndtere, komme igennem og komme over sine udfordring.

Men – det er heller ikke altid, at man ved, hvorfor man føler sig ved siden af sig selv. For nogle mennesker er det svært at beskrive, hvad det er de vil have psykologhjælp til, da de ikke selv ved, hvad der foregår med dem. Måske føler man, at man sidder fast, eller at man ikke rigtigt er sig selv.

I andre tilfælde kan udfordringen være meget tydelig for én. Det kan være, at man er mere stresset end normalt. Måske er man under stort press på arbejdet, eller presset pga forhold på privatfronten. I situationer som disse kan det måske hjælpe, at snakke med en psykolog.

Du behøver ikke at stå alene

Det at gå til psykolog er en måde ikke at stå alene om sin udfordring på. Man får en professionel sparringspartner, som ser tingene mere ude fra. Og så har en psykolog tavshedspligt.

Hvordan kan man blive hjulpet af en psykolog?

Stress er bare en af de mange ting, som man kan få psykologhjælp til. Når psykologer skal arbejde med en udfordring, kan det gøres på mange forskellige måder.

En psykolog kan hjælpe med, at stille de rigtige spørgsmål, som gør at man forstår ens situation på nye måder. En psykolog kan hjælpe én med redskaber til svære øjeblikke eller svære situationer. Man kan få hjælp til at se sig selv på nye måder. Og man kan få hjælp til nye forståelser, af den situation man står i.

Maria Bang er en af de dygtige psykologer i Lyngby , som arbejder med stress. Når hun arbejder med mennesker i terapi, så arbejder hun bl.a. mod, at man skal føle man har mere kontrol over, hvad man vælger at tænke på. Har man fx stress, så kan man døje med tankemylder, og opleve at man ikke kan få ro på ens tanker omkring alt det man skal nå eller ikke når.

Når man skal finde en psykolog, så er noget af det vigtigste, at man finder en, som man føler sig tilpas ved. Hos mange psykologer kan man få en gratis forsamtale pr. telefon. Her spørger psykologen lidt mere indtil, hvilken situation man står i. Her kan man hurtigt få et indtryk af, om det er en person, som virker behagelig.