Vejen til en moderne arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kan samarbejde, dele og kommunikere på tværs af generationer, uddannelser og arbejdsområde, ligger i at turde satse på at gå nye veje og i skyen. Mange arbejdspladser bliver bygget op fra bunden af som knopskydning. Der etableres hjemmeside, telefoni, betalingssystemer, bogholderisystem og så videre, én løsning efter den anden. Og pludselig står firmaet eller organisationen med en bunke systemer, der ikke taler sammen, og som de forskellige generationer og fagligheder kun delvist kan finde ud af at bruge – eller ønsker at bruge. De unge vil måske helst kommunikere med Messenger, WhatsApp og andre chatbaserede tjenester, de ældre måske med e-mails og på møder med faste dagsordener. Ny viden fortæller også, at 56 procent af medarbejderne sender e-mails, inden de ”rigtigt” er mødt på arbejde, 73 procent gør det efter arbejdstids ophør og 37 procent arbejder fra mere end tre steder. Generationsudfordringen Karrierevejleder Lise Dan fra ingeniørforeningen IDA har i en artikel delt aldersgrupperne op i traditionalister, der er 65 år og derover, baby boomers, der er mellem 40 og 60 år, generation X mellem 20 og 40 år, generation Y, som er under 30 år og generation Z, der er endnu yngre. Og det er en udfordring at få dem til at spille sammen. Mens traditionalisterne, baby boomers og generation X siger ”ring til mig eller send en mail”, så siger generation Y ”send en SMS”. Generation Z er derimod vant til at kommunikere med emojis. Man skal som leder lægge mærke til, hvordan forskellene viser sig mellem generationerne på arbejdsmarkedet. Du skal som leder være bevidst om at lytte til, hvad der betyder noget for de forskellige generationer, påpeger Lise Dan. Modern workplace Det kalder på en moderne arbejdsplads med en up to date kommunikations- og produktionsløsning i skyen i


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind