Vejen til en moderne arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kan samarbejde, dele og kommunikere på tværs af generationer, uddannelser og arbejdsområde, ligger i at turde satse på at gå nye veje og i skyen.

Mange arbejdspladser bliver bygget op fra bunden af som knopskydning. Der etableres hjemmeside, telefoni, betalingssystemer, bogholderisystem og så videre, én løsning efter den anden. Og pludselig står firmaet eller organisationen med en bunke systemer, der ikke taler sammen, og som de forskellige generationer og fagligheder kun delvist kan finde ud af at bruge – eller ønsker at bruge. De unge vil måske helst kommunikere med Messenger, WhatsApp og andre chatbaserede tjenester, de ældre måske med e-mails og på møder med faste dagsordener. Ny viden fortæller også, at 56 procent af medarbejderne sender e-mails, inden de ”rigtigt” er mødt på arbejde, 73 procent gør det efter arbejdstids ophør og 37 procent arbejder fra mere end tre steder.

Generationsudfordringen
Karrierevejleder Lise Dan fra ingeniørforeningen IDA har i en artikel delt aldersgrupperne op i traditionalister, der er 65 år og derover, baby boomers, der er mellem 40 og 60 år, generation X mellem 20 og 40 år, generation Y, som er under 30 år og generation Z, der er endnu yngre. Og det er en udfordring at få dem til at spille sammen. Mens traditionalisterne, baby boomers og generation X siger ”ring til mig eller send en mail”, så siger generation Y ”send en SMS”. Generation Z er derimod vant til at kommunikere med emojis. Man skal som leder lægge mærke til, hvordan forskellene viser sig mellem generationerne på arbejdsmarkedet. Du skal som leder være bevidst om at lytte til, hvad der betyder noget for de forskellige generationer, påpeger Lise Dan.

Modern workplace
Det kalder på en moderne arbejdsplads med en up to date kommunikations- og produktionsløsning i skyen i stedet for en broget, offline kludetæppeløsning, mener en erfaren rådgiver:

– Faktisk kan man i dag vælge at satse på det begreb, der kaldes Modern Workplace. Her vælger man en samlet løsning i skyen, som indeholder en palet af præcist de værktøjer, der får virksomheden og alle generationer af medarbejdere til et fungere som en velsmurt maskine, vel at mærke med et meget højt sikkerhedsniveau. Og det bliver endnu vigtigere nu, da EU’s persondataforordning med dens skrappe krav og høje bøder for overtrædelser af loven trådte i kraft 25. maj 2018, siger Jacques D. Møller, der er en af stifterne af it-rådgivningsvirksomheden JDM A/S.

Det kan lyde dyrt og besværligt at få en moderne arbejdsplads, men bl.a. med Microsofts teknologi kan alt flyttes i skyen og værktøjerne er de samme, om virksomheden har 10 eller 1000 ansatte. Man får samme tidssvarende sikkerhed og samme moderne produktivitetsværktøjer, som moderne medarbejdere kræver. Hvis man er vant til at kommunikere privat på en hurtigt og effektiv måde, vil man have samme muligheder på arbejde som hjemme og ikke gå et teknologisk skridt tilbage.

– Alle virksomheder bør gå i skyen og gennemgå en digital transformation. Medarbejderne kræver det, især generation Y og de, der er endnu yngre, er vokset op med trådløst internet, sociale medier og smartphones. Det kun er spørgsmål om tid hvornår de ansvarlige i virksomhederne indser det, pointerer Jacques D. Møller

JDM A/S, der har godt 40 ansatte, er specialiseret i Microsoft 365 og it-sikkerhed og er som den første Microsoft-partner i Danmark blevet guld-certificeret inden for kompetencen Small and Midmarket Cloud Solution Provider. www.jdm.dk

Kontaktoplysninger

Jaques D. Møller
Stifter, CEO, JDM A/S
(+45) 23 40 14 31
jdm@jdm.dk