Overvejer du også at starte egen virksomhed? Hvis ja, så er det som udgangspunkt væsentligt at vide hvilken selskabsform, der passer bedst til dine behov. I dette indlæg ser vi nærmere på fordelene og ulemperne ved at stifte et iværksætterselskab. Skåret helt ind til benet er et iværksætterselskab i praksis et anpartsselskab, der er i gang med at opbygge sin kapital. Bortset fra kravet om en startkapital på 50.000 kroner for at stifte et anpartsselskab, er iværksætterselskabet underlagt og omfattet af de samme krav, der gælder for anpartsselskaber. Hvorfor bør jeg så stifte et iværksætterselskab? At stifte et iværksætterselskab kan være en yderst fordelagtig mulighed for iværksættere, der gerne vil drive virksomhed i selskabsform, men som ikke kan fremskaffe den nødvendige kapital der kræves ved stiftelse af et anpartsselskab. Iværksætterselskabet vil som udgangspunkt egne sige bedst til virksomheder, hvor kapitalgrundlaget ikke er afgørende, når den omkringliggende verden skal bedømme virksomhedens soliditet og image. For at konkretisere kan dette omhandle virksomheder, hvor aktiviteterne ikke kræver driftsomkostninger. Dette gælder som oftest virksomheder, der beskæftiger sig med udvikling af IT-systemer, apps eller lignende. Fordelen ved et iværksætterselskab er i denne sammenhæng, at den såkaldte immaterielle værdi af eksempelvis IT-software er indkapslet og sikret i et selskab. Det betyder ganske enkelt, at aktivet kan sælges ud af selskabet alene til selskabsbeskatning. I tilfælde af at ejeren derimod udviklede det respektive IT-produkt i et personligt CVR-nummer, ville vedkommende skulle betale indkomstskat ved et eventuelt salg. Læs også: Guide: Sådan omdanner du din personlige virksomhed til et selskab Kapitalkrav og stiftelse En af det helt store fordele ved stiftelse af et iværksætterselskab er, at der kun skal indskydes en selskabskapital på 1 krone. Herefter kan man løbende udbetale løn, men det er væsentligt at pointere, at man har pligt til at binde min. 25 % af


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind