Da min kone begyndte at sælge egen produceret kunsthåndværk og brugskunst blev vi opmærksom på, at det ikke er nemt eller billigt med stregkoder, hvis ikke man er den helt store producent men blot skal bruge et begrænset antal numre.
En erfaring der nok ikke er ukendt for mange iværksættere og mindre virksomheder, når de vil have deres produkter på markedet.

Samtidig mødte vi den internationale direktør fra International Barcodes fra New Zealand i Tyskland og en ven der lige havde startet Barcodes Deutschland og efter nærmere overvejelser fandt vi, at det måtte være tid til at opstarte Stregkoder Danmark.

I begyndelsen af 2018 har jeg så været med til at opstarte en dansk virsomhed, der ud fra Barcodes International Ltd og International Barcodes Network sælger stregkoder, som kan bestilles stykvis, med det formål at gøre det nemmere for iværksættere og mindre virsomheder at komme på markedet med deres produkter til en rimelig pris.

Hvis man kun sælger varer indenfor sit eget lukkede system, er det muligt som allerede nævnt i tidligere indlæg at lave sine egne stregkoder med en stregkodegenerator til brug for lagerstyring og salg ved kassen og anden produktregistrering.

Men hvis varene skal sælges ud af huset af et andet detail led skal stregkoden være en international unik EAN-13 stregkode, bortset fra salg i U.S.A. hvor der bruges 12 cifret UPC-A stregkoder. En sådan unik stregkode har ind til for nylig i Danmark kun kunne erhverves gennem GS1 Danmark. I nogle lande f.eks. Tyskland og New Zealand, har der i flere år været andre alternative udbydere ud over GS1.

Her er fordelen så for iværksættere og den mindre virksomhed.

Ingen medlemskab
Køb engang – betalt for altid
Certificerede EAN / UPC numre
Hurtig levering via e-mail
EAN registrering mulig
Sikkerhed igennem “the International Barcode Network”
Dansk forhandler

Hvis man skal bruge 100.000 stregkoder kan GS1 være fint med betaling af et årligt medlemsgebyr og oprettelsesgebyr m.m. men hvis man blot skal bruge 1, 4, 50 eller 1000 stregkoder er her en god mulighed for at komme hurtig i gang til en rimelig engangspris. Når de er bestilt på vores hjemmeside modtages numre og stregkodegrafik på e-mail i løbet af et par minutter klar til at printe ud.

Efter bare at have været igang et par måneder har vi allerede kunne hjælpe en snes virksomheder i Danmark med at få sendt de første par hundrede produkter afsted med en unik stregkode fra Stregkoder Danmark.
Se evt. hjemmeside www.stregkoder.nu

Med venlig hilsen

John M. Andersen