Selvom mange nok mener, at kontoret er et forholdsvist kedeligt rum at indrette, så er det ikke desto mindre temmelig vigtigt. Det er her, man ofte bruger mange af sine timer, og det sætter nogle krav til, hvad der skal fungere, så man får de optimale arbejdsbetingelser. Det kigger denne artikel lidt nærmere på.

Hvorfor ikke gøre sig ekstra umage, når man skal indrette kontoret, så det fungerer efter hensigten. Selvom man måske hellere vil bruge tid på at indrette hjemmet, så det er superflot og hyggeligt, så er det også temmelig vigtigt at gøre noget ud af kontoret. Det kan gøre sig gældende både på det funktionelle og det æstetiske plan.

Kontoret er et af de steder, vi mennesker bruger allerflest af vores timer, når vi arbejder, og derfor kan det virke helt skørt, at man ikke fokuserer på at gøre det optimalt. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af de rigtige møbler, som gør noget godt for dig og din krop.

Har du eksempelvis overvejet, om du sidder på den rigtige kontorstol i hverdagen? Kontorstolen er supervigtig for din arbejdsevne, og den er samtidig afgørende for, at din krop har det godt. Hvis kontorstolen er forkert til dig, kan det betyde, at du får skader i nakke, arme, skuldre eller ryg, som du måske kunne have været foruden.

Kig efter gode kontorstole hos en specialist.

Bevægelse

Når du indretter kontoret, kan du med fordel også tænke ind, hvordan du kan give dig selv nogle muligheder for at passe på din krop. Det kan blandt andet ske gennem bevægelse, så du ikke bliver for stationær i de samme positioner. Måske skal du have en lille bold liggende, som du kan lave nogle øvelser med.

Det kan også tænkes, du har brug for at have nogle helt simple øvelser, du laver en gang i timen. Det kan bare være lidt bevægelse på et par minutter, som løsner kroppen og gør dig klar til arbejdet igen.

Æstetikken

Mange undervurderer æstetikken på et kontor, men det kan faktisk spille en ret vigtig rolle. Det kan sagtens betyde noget, om det ser pænt ud på kontoret, for det smitter måske også af på humøret.

Det kan være farverige billeder, som passer godt ind i din stil. Det kan også være personlige ting – eksempelvis et foto af dig og din familie, som du har lyst til at kigge på, når det hele virker lidt surt og uoverskueligt.