Når man udefra ser på iværksættere, sportsudøvere, musikere, skuespillere eller andre performere, er det nok de færreste, som får tanken at de skulle være ramt af præstationsangst.

Præstationsangst kan dog være en stor udfordring, når man performer på højt plan. Man har evnerne og talentet til at konkurrere med de bedste indenfor ens felt, men hvis sindet ikke kan følge med, så kan det gå ud over ens performance og karriere.

Måske har man haft en mindre god sæson eller en dårlig periode, og det påvirker nu ens selvtillid. For nogle bliver tvivlen og bekymringerne omkring egne evner så store, at det udvikler sig til præstationsangst.

Hvad er præstationsangst?

Det er helt normalt, at situationer hvor man skal præstere kan give nervøsitet. Nervøsitet er et signal til kroppen om, at man skal yde, og ofte får det os til at anstrenge os mere.

Præstationsangst er en angstform, hvor man er bange for eller angst for at man ikke præsterer. …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.