Når man udefra ser på iværksættere, sportsudøvere, musikere, skuespillere eller andre performere, er det nok de færreste, som får tanken at de skulle være ramt af præstationsangst. Præstationsangst kan dog være en stor udfordring, når man performer på højt plan. Man har evnerne og talentet til at konkurrere med de bedste indenfor ens felt, men hvis sindet ikke kan følge med, så kan det gå ud over ens performance og karriere. Måske har man haft en mindre god sæson eller en dårlig periode, og det påvirker nu ens selvtillid. For nogle bliver tvivlen og bekymringerne omkring egne evner så store, at det udvikler sig til præstationsangst. Hvad er præstationsangst? Det er helt normalt, at situationer hvor man skal præstere kan give nervøsitet. Nervøsitet er et signal til kroppen om, at man skal yde, og ofte får det os til at anstrenge os mere. Præstationsangst er en angstform, hvor man er bange for eller angst for at man ikke præsterer. Den frygt man oplever kan handle om, at man ikke slår til, at man utilstrækkelig og at man kommer til at fejle. At man har præstationsangst har ingen sammenhæng med, om man er dygtig til det man laver eller ej. Det der sker med kroppen er, at de naturlige følelser af nervøsitet mere udvikler sig til en følelse af frygt for, hvordan det nu skal gå. Frygt følelserne kan være svære at få kontrol over, og det kan føles som om at angsten tager over på ens tanker og følelser. Samtidig kan man ofte mærke at kroppen er i et ekstra alarmberedskab. Man får hjertebanken, ondt i maven, svedeture, ubehag i kroppen og mest af alt får man lyst til at undgå den situation, hvor man skal præstere. Hvis man som sportsudøver, musiker eller performer oplever, at angsten er begyndt at


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind