Når man opsøger en psykolog, er det nok de færreste, som forbinder psykologen med en, som samtidig skal være forretningsorienteret. At være selvstændig i psykologbranchen er dog mindst lige så konkurrencepræget som i så mange andre brancher. Ikke desto mindre så har psykolog Emil Rask løftet opgaven med at skille sig ud fra mængden.

Der skal nogle klare valg og overvejelser til for at skille sig ud. De valg har Emil Rask truffet. I sine to år som selvstændig psykolog har Emil Rask sporet sig ind på en helt specifik niche. Han slår på at være en børnepsykolog i Aarhus med særlig viden om angst. Og han gør meget ud af at møde sine klienter i øjenhøjde. Det er et valg, som for ham har været det helt rette.

Hvordan det hele startede:

Allerede under sin studietid på Aarhus Universitet havde Emil Rask ry for, at være god til angstbehandling. I et af hans studiejobs med børn og unge blev han den, som alle de svære angsttilfælde blev sendt til. Det står stadig klart for ham, hvordan chefen udtalte: “Vi kan jo ikke sende alle tilfælde med angst til dig. De andre skal jo også have noget at lave”.

Det var derfor også et naturligt valg, at han skulle arbejde med børn og unges angst.

At være niche-fokuseret har haft mange fordele:

Emil Rask fortæller: “I starten tænkte jeg at jeg ville det hele, men jeg har fundet ud af, at det er en fordel for mig med et meget specifikt fokus”.

Nogle af de fordele Emil ser er:

1. Man kan kommunikere mere tydeligt til potentielle klienter. Eksempelvis ift. de udfordringer, ønsker og mål som målgruppen ofte har.

2. Det bliver lettere for kunder at forstå, hvad ens spidskompetencer er. Det bliver dermed også mere tydeligt, hvordan de kan hjælpes, i den situation de er i.

3. Ved at arbejde specifikt med angst hos børn og unge har det været muligt at opbygge en endnu stærkere ekspertise og erfaring med angstbehandling.

At holde fast i troen på sin niche:

Ét er at finde en niche og bygge et psykologfirma op omkring det. Noget andet er at holde fast i troen på, at de fravalg man gør sig, når man er niche-fokuseret nok skal bære frugt.

Emil Rask fortæller:

“Jeg har altid haft en tillid til, at hvis jeg holder fast i det jeg tror på, så skal folk nok komme og få lyst til at snakke med mig. Hvis jeg gør tingene, som jeg tror er rigtigt, bliver det godt på sigt”.

Rygtet som dygtig til angstbehandling:

At Emil Rask er dygtig til angstbehandling er stadig et ry han har som selvstændig. Hans angst kompetencer er også det, som han får anbefalinger for.

Han oplever, at psykologer med mere end 20 års erfaring henviser klienter til ham, da de mener, at han er det rette match, til klienter de har. Han bliver også kontaktet af andre professionelle, som ønsker hans hjælp til at gøre dem endnu dygtigere til angstbehandling.

Efterhånden har DR Ultra Nyt banket på hans dør tre gange. DR Ultra Nyt er en af DRs kanaler, som henvender sig til unge seere. Her har han medvirket i interviews omkring angst, for at gøre det mere forståeligt, hvad angst er, og hvordan det føles. P1 har også flere gange haft ham inde i deres program “Kejser”, hvor han har delt ud af sin viden om børns udvikling.

Emil Rask beskriver:

“Det er rart med oplevelsen af, at jeg allerede som rimelig ung psykolog har noget at byde ind med. Det giver en stolthed og tro på, at jeg er på rette vej.”