Der findes et udtryk som sociologer kalder for ‘utålmodighedssyndrom’. Det er den polske sociolog Zygmunt Bauman der er kommet frem til udtrykket – fordi den moderne verden vi lever i, har tendens til at gøre os mennesker mindre tålmodige end vi har været før – og hele tiden have et ønske om at gøre alting hurtigere.

Det er utålmodighedssyndromet der er årsagen til at vi kører for hurtigt over vejbumpene, så både hat, briller og medpassagerer danser og hopper rundt inde i bilen. Det årsagen til at vi råber til den stakkels kassedame i supermarkedet, om ikke der snart kunne blive åbnet en kasse mere? Det er også utålmodighedssyndromet der gør, at vi nogle gange går og bekymrer os mere om i morgen, i stedet for at koncentrere os om at leve øjeblikket lige nu.

Måske det er en globaliseret verden der har gjort, at vi hele tiden tænker fremad og forsøger at opnå mål og ønsker. Det er en ‘flydende’ tid, hvor gamle traditioner er i opbrud og ny innovation …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.