Inden for bare få årtier kan vi have udviklet kunstig intelligens på niveau med det menneskelige sind. Derfra er der ikke langt til kunstig superintelligens. Men hvad vil der ske, hvis AI en dag lykkes med at præstere over, hvad der er menneskeligt muligt?

Af Simone Okkels

“Lad os prøve at tænke fremad. Mod den fjerntliggende fremtid og den påvirkning kunstig intelligens vil have på vores samfund. Der er en fornemmelse af, at noget stort er under opsejling. Men hvad er det helt præcist? Hvor stort er det?”

Nick Boström er filosof og leder af Oxfords Future of Humanity Institute. Han er hovednavn på den finske techfestival Shift, som fokuserer på teknologiens påvirkning og samspil med mennesket. Et varmt emne i tiden. Efter en bølge af hackerangreb, Cambridge Analytica-skandalen og den nye europæiske persondataforordning er den brede befolkning ved at få øjnene op for …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.