Af Lone Vibe Nielsen

Udsigten til en tilværelse som pensionist trækker mindre og mindre i danskerne. Tværtimod. Stadig flere foretrækker at blive længere på arbejdsmarkedet og vælger efter et langt liv som lønmodtagere at fortsætte som selvstændige erhvervsdrivende.

Mens der for ti år siden var omkring 21.600 selvstændige over 67 år i Danmark, var tallet vokset til 34.500 i 2016. Det svarer til en stigning på omkring 60 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Den markante stigning i antallet af seniorselvstændige ligger i tråd med den generelle udvikling på arbejdsmarkedet, hvor tilbagetrækningsalderen inden for de seneste ti år er rykket fra 62,3 til 65 år. Samtidig er der stadig flere, som vælger at starte egen virksomhed i en sen alder.  Over hele landet skyder forretninger drevet af seniorer op, mens Region Midtjylland ifølge …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.