Mange lægger en forretningsplan, når de starter ny virksomhed. Produktet eller serviceydelsen skal være tydeligt defineret, der skal være en strategi for markedsføring og salg. Og finansieringen bygger på et budget over økonomien i den nye virksomhed.

Men hvad så, når virksomheden begynder at trives, og der er for meget arbejde til, at du kan nå det hele? Her kan du få vores tips til rekruttering, når du står og skal bruge nye medarbejdere til din virksomhed.

Gør din virksomhed tiltrækkende, når du rekrutterer

Vækst i den nystartede virksomhed kan hurtigt blive bremset, hvis du har svært ved rekruttering af de rigtige medarbejdere til opgaverne. Faktisk opgiver mere end 10 procent af iværksætterne at rekruttere arbejdskraft. I stedet vælger de at outsource opgaver såsom regnskab og bogholderi.

Som iværksætter er det en god ide at forholde dig til, om du skal outsource dine ekstra arbejdsopgaver, eller om rekruttering af ekstra medarbejdere til dit firma er vejen frem. Hvis rekruttering er det bedste valg, så må du overveje, hvordan du kan tiltrække og fastholde de rigtige kandidater til opgaverne.

Du kan eksempelvis overveje at tilbyde medarbejderne aktier i firmaet. Eller du kan se på mulighederne for at have fleksible arbejdstider. Måske betyder det ikke så meget for dig, om dine medarbejdere udfører arbejdet klokken 8-17, eller om noget af det kan klares om aftenen, når børnene er lagt i seng. Men det kan give en stor frihed for dine ansatte, hvilket får dem til at vælge jobbet hos dig.

Ved rekrutteringen kan du også vælge at fremhæve den gode energi, der kan være i at arbejde for en ny virksomhed. Du brænder for dit firma, og det smitter forhåbentligt af på arbejdsmiljøet. Det er bestemt et plus for interesserede jobsøgende, at du tilbyder et arbejde, hvor det er sjovt at være, og hvor der er plads til at udvikle sig og måske være med til at præge virksomheden.

Rekruttering af de rigtige medarbejdere

Rekruttering af den forkerte til jobbet er dyrt og ærgerligt. Så gør dig klart, hvilke opgaver dine nye ansatte skal kunne varetage. Det virker måske banalt, men langt de fleste fejlslåede rekrutteringer sker, fordi iværksætterne skriver stillingsopslag uden at vide, hvordan den perfekte medarbejderprofil ser ud.

Har du svært ved at formulere en klar kompetenceprofil for din drømmemedarbejder? Så kan du få professionel hjælp til rekruttering. Der findes flere rekrutteringsbureauer, der netop er specialiserede i at forstå dine behov og udvælge kvalificerede kandidater til jobbet. De penge kan være givet rigtig godt ud, når du ikke skal bruge tid på jobopslag og samtaler med jobsøgere, der ikke matcher dit behov.