Mange danskere vælger at lease deres nye bil i stedet for at købe den. I 2016 valgte næsten 35.000 af os at lease den nye bil i stedet for at eje den selv. Det har været medvirkende til, at antallet af privatleasede biler i Danmark er seksdoblet på fire år.

Årsagen til den store stigning er blandt andet, at det er blevet langt nemmere at lease biler i Danmark i forhold til, hvad det var engang. Ydermere er bilerne blevet langt mere avancerede end de var engang, og færre mennesker har udbredt forstand på dem.

Der er derfor færre, der går og pusler med deres egen bil, da det er nemmere bare at køre bilen til den lokale mekaniker.
Som iværksætter er det rart ikke at skulle bekymre sig om bilens ve og vel. Derfor er det nemmere bare at kunne aflevere den hos en professionel mekaniker, der har forstand på biler, så man kan holde fokus på sin virksomhed.

Med leasing har man én fast udgift og ingen uforudsete udgifter, så det er nemt at medregne i et budget, hvilket er rart for iværksættere.

Men er leasing altid det bedste?

Der er dog flere ting, der er værd at overveje, når man står mellem at skulle vælge enten at købe en bil eller lease den.

Ved at købe en bil, ved hjælp af et billån, kan man få rentefradrag på sin årsopgørelse, hvilket er en skjult indtægt. Desuden kan man ved at købe bilen selv bestemme sit kørselsmønster og er ikke nødsaget til at følge anvisninger fra leasingaftalen, som typisk har en øvre grænse for antal kørte km. om året.

Endvidere er man ikke bundet til den samme bil i en længere periode ved at købe bilen, da man let kan skifte, når man har lyst til at få en ny bil.

Det er derfor en diskussion, man må have med sig selv; om man foretrækker friheden ved køb eller de trygge rammer ved leasing.