Affiliate marketing er én af de mest effektive markedsføringsformer på nettet. Det kan gøres på mange måder. Det inkluderer bl.a. via hjemmeside såsom Test-basen.dk, men også vi de sociale medier, e-mail og deslige. Det bedste er dog, at du ikke selv skal gøre arbejdet – det gør dine publishers i stedet for dig.

Når du arbejder med affiliate marketing, så arbejder du med at skabe salg for andre virksomheder. Som kompensation for dette modtager du en procentdel af ordrebeløbet eller et fast beløb. Som publisher får du først penge, når du har skabt salg. Som annoncør betaler du derfor også først, når der skabes salg.

Det betyder, at du som annoncør bør betragte dine publishers som online provisionssælgere. På lige fod med, at en provisionssælger først modtager en belønning, når der er skabt et salg, modtager en publisher også først en kompensation, når der er skabt et salg, et lead eller hvad end aftalen er blevet baseret på.

Markedsføring med rigtig god ROI

Det vigtigste aspekt af enhver form for markedsføring er, at du får en god ROI (Return on Investment). Du kan være sikker på, at du ikke taber penge på affiliate markedsføring, da du først aflønner dine publishers, når du selv har fået et salg ud af det – og det er lige netop dét, der er med til at gøre det så fantastisk.

Mange tror, at de ikke kan finde publishers. Det er svært at tro, at folk har lyst til at bygge hjemmesider, store lister med e-mails eller lignende, uden at være sikker på, at de kan tjene penge på det. Faktum er dog, at der er mange, der arbejder med affiliate marketing som publisher – og har god succes med det.

Derfor er der også garanti for, at du kan finde en skare af publishers, der finder dit udvalg af produkter appellerende og derfor har lyst til at fungere som online provisionssælger for dig og din virksomhed. Er det noget, du har et ønske om, at komme i gang med, så kan du nedenfor finde en god guide til netop dette.

Guide: Sådan kommer du i gang med affiliate marketing

Hvis du har et ønske om, at gøre aktivt brug af affiliate marketing i din forretning, så er det vigtigt, at du har fokus på, at komme bedst muligt fra start. Hvis det er noget, du har planer om, så finder du herunder en guide til, hvordan du kommer i gang med affiliate marketing – og hvordan du får succes med det.

  1. Find et affiliate-netværk: Det første, du skal gøre er, at finde et affiliate-netværk. Her skal du oprette dig og udarbejde et attraktivt program. Typisk vil du også kunne få hjælp til den tekniske del hos dette netværk. Du kan for eksempel vælge PartnerAds, Adtraction eller AdService.
  2. Gør dit program attraktivt: Som der også er givet udtryk for ovenfor, så er det vigtigt, at du sørger for at gøre dit program attraktivt. Det skal skille sig ud fra mængden og trække publishers til. Det kan du f.eks. gøre ved at tilbyde en højere sats, løbende sparring eller noget helt tredje.
  3. Motiver dine publishers: Når du har fået gang i dit program og har fået de første publishers ind, så er det vigtigt, at du sørger for at motivere din publishers. Hvis de føler, at du er villig til at hjælpe og sparre med dem, så er de mere også mere tilbøjelige til at arbejde med dit program.
  4. Høst frugterne: Det lyder måske for nemt, men der er faktisk ikke mere i dét. Når du først har gjort benarbejdet og har fået publishers til at oprette sig og igangsætte arbejdet med netop dit program, så kan du høste frugterne fra det arbejde, som dine online provisionssælgere laver.

Alle onlinebaserede forretninger egner sig til affiliate marketing

Der findes mange typer af onlinebaserede forretninger. Faktisk kan de alle fungere sammen med affiliate marketing. Det handler blot om, at finde ud af, hvordan det skal gøres. Det er dog særligt noget, som der er mange webshops, der har stor succes med, da det er relativt nemt at integrere og komme i gang med.

Hvis det er noget, du har et ønske om, at komme i gang med, men du ikke føler, du har de rette kompetencer til, så er det en oplagt idé, at du tager kontakt til affiliate netværk eller et bureau, der kan hjælpe dig i gang. Du kan hurtigt komme i gang med at skabe stor vækst i din forretning.