Flere og flere kvinder kæmper sig til tops i samfundet, og det er efterhånden helt naturligt med kvindelige direktører og bestyrelsesmedlemmer. Mændene er dog stadig overrepræsenteret, men dette kan nemt ændre sig i løbet af få år.
Mange kvinder er nemlig begyndt at prioritere karrieren benhårdt, hvilket har resulteret i kvindernes indtog i erhvervslivets absolutte top.

– Kvinder er bedre uddannet end mænd

Mænd har historisk altid været bedst uddannet, og kvinderne har haft til opgave at passe hjemmet. Derfor trak det store overskrifter i landets aviser, da kvinder for få år siden overhalede mænd i uddannelseslængde.
Mange af de helt tunge og mest anerkendte studier er efterhånden domineret af kvinder, selvom disse studier traditionelt har væres mandsdominerede.

Se bare på lægestudiet, som regnes for et af de hårdeste og mest prestigefyldte studier. Her er der efterhånden næsten dobbelt så mange kvinder som mænd. På denne måde er det helt naturligt, at kvinder er begyndt at have flere topposter i samfundet, da de har den rette uddannelse til dette.

– Nye vinde i landets bestyrelser

Et af de aller mest mandsdominerede områder, er bestyrelsesmedlemmerne i landets virksomheder. Her har kvinderne ikke for alvor slået igennem, hvorfor politikerne har foreslået at lovgive om flere kvinder i bestyrelserne.

Dette kan dog være en farlig vej at gå, da det nemt kan medføre, at de andre bestyrelsesmedlemmer vil kigge skævt til kvinderne. De vil muligvis tænke, at kvinderne kun er der på grund af reglerne og ikke på grund af deres evner. Derfor er der formentligt bedre at lade kvinderne kæmpe sig ind i bestyrelserne, hvilket også så småt er i gang. Man skal også huske på, at ting tager tid, og det er svært at forcere og lovgive sig ud af sådanne ting.

Det er ikke mange år siden, at kvinderne gik derhjemme, og nu dominerer de allerede mange vigtige dele af samfundet. Det bliver spændende at følge fremtiden, for at se om denne udvikling varer ved. Måske bliver der engang tale om, at det er mænd, som skal have lovbestemte kvoter i landets bestyrelser.