Hvert år bruger det offentlige 4,7 milliarder kroner på erhvervsfremme i Danmark. Pengene bliver brugt på støtte, gratis rådgivning og erhvervsnetværk og varetages af flere end 350 aktører på nationalt, regionalt og kommunalt plan. Knap 3 milliarder går til driften af nationale aktører som bl.a. Eksportrådet, Vækstfonden og Innovationsfonden. Derudover går 1,7 milliarder til driften af det lokale erhvervsfremmesystem heriblandt regionale vækstfora, væksthuse og kommunale enheder.

Af Christian Andersen, Freelancer

Hvad får vi så for pengene? Det kan være være svært at gennemskue, hvad vi helt præcist får pengene. I en evaluering fra en række konsulenthuse herunder Struensee & Co. samt McKinsey & Company bliver det gentagne gange fastslået, at forskellige målemetoder samt brugen af forskellige key performance indicators gør det svært at sammenligne på tværs af tilbud og dermed se, hvilke der rent faktisk virker. I …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.