I dette indlæg vil jeg kort fortælle om baggrunden for at lancere et affiliate website om fundablokke. Selvom du ikke arbejder med affiliate marketing, er der alligevel gode muligheder for at få udbytte af dette indlæg! Inden jeg lancerer et website i en ny niche, så er der indledningsvis en række øvelser, som jeg altid udfører. Disse kan du også gøre brug af, hvis du arbejder med indholdsproduktion til web. Hvad er fundablokke? Fundablokke er er støbte blokke formet som et dobbelt-H. De bruges blandt andet til at etablere randfundamenter i forbindelse med opførsel af garager og andet nybyggeri. Når fundablokkene er sat i randen, kan de fyldes med flydende beton, og der opbygges dermed en særdeles solid konstruktion. Fundablokke kan også bruges til alt muligt andet som vægkonstruktioner, niveauopdeling af haven, skoreoler m.m. Så hvordan kom jeg frem til at lave en affiliate side om fundablokke? Idegenerering Typisk kigger jeg på kategoristrukturen for en lang række forskellige webshops. Det kan være webshops, der sælger jagtudstyr, hobbyartikler, kontorredskaber, knallertdele m.v. Med inspiration fra disse danner jeg en meget lang bruttoliste. Søgevolume Næste step er at under søgevolumen for de enkelte kategorinavne. Søgevolumen er et udtryk for, hvor mange søgninger der er på det givne søgeord for en specifik periode. Jeg bruger Ahrefs.com (betalingsværktøj), men ellers er Ubersuggest også et fint gratis alternativ til den øvelse. I første omgang søgte jeg på fundamentsblokke, som det korrekt hedder, men der var under 500 søgninger om måneden. Jeg kunne se, at fundablokke kom op som alternativ søgning, og det er altså det produktet bliver kaldet i daglig tale. Her var 3200 søgninger om måneden. Domænesøgninger Alle søgeord med lav søgevolume (under 1000 om måneden) skærer jeg fra. Jeg bruger Google Sheets til at lave nogle forskellige versioner af hvert søgeord (ental, flertal) og sætte .dk på som domæneendelse. Den liste laver jeg en søgning på i GoDaddy Bulk Search. Nu kan jeg se, hvilke gode eksakt match domæner der er ledige. Indholdsgenerering Næste step er at se, hvor stort et indholdsområde hvert søgeord dækker. Jeg bruger igen Ahrefs.com og Answer The Public til at få ideer til indhold, eller undersøge hvad det er, folk konkret leder efter. Det er positivt, hvis der er en masse “købsparate”-søgninger, altså folk der søger efter priser på fundablokke, fundablokke på tilbud o. Lign. Herudover danner jeg mig en liste over ideer til artikler og indhold, som jeg efterfølgende kan opbygge. Afslutning Forhåbentlig står jeg med en lille håndfuld domæner og en masse ideer til indhold. Nu er det blot at sætte siderne og op få eksekveret på hvert projekt. Det er ingen hemmelighed, at det sjove er at lave denne øvelse, men det er knap så sjovt at skrive 2500 ord om eksempelvis fundablokke eller radiatormaling.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind