Steffen Bagge dropper jobbet som vicedirektør i YouSee for at blive iværksætter. Sammen med den tidligere bagmand fra iPosen.dk, Anders Høy, har han blandt andet stiftet smartbake.dk, der leverer innovative brødløsninger til både B2C og B2B.

I otte år har Steffen Bagge haft en karriere inden for kundesupport, der kun er gået én vej: Opad. Allerede i en alder af 34 år blev Steffen ansat som vicedirektør hos TDC med ansvaret for 800 medarbejdere. En titel, han nu udskifter med iværksætter. Sammen med Anders Høy, kendt som bagmanden bag succesvirksomheden iPosen.dk, har han stiftet Smartbake.dk og SH Solutions, som leverer et nyt convenienceprodukt, nemlig leverancer af fersk dej klar til bagning – et koncept, de to ejere mener, vil ændre den måde, vi tænker frisk brød på.
– Vi har handlet fødevarer på stort set samme måde de sidste halvtreds år. Det tankesæt udfordrede vi med iPosen.dk, og nu vil vi gøre det igen med Smartbake.dk. Vi har lagt en strategi i fire faser, hvor fase ét var at lancere et højkvalitetsprodukt direkte ud til forbrugerne. Det er vi lykkedes med, og fase to bliver, via SH Solutions, at levere innovative brødløsninger til hotel- og restaurantbranchen, hvor vi allerede har fået rigtig godt fat i markedet – og dette er kun de første par skridt i retning af vores langsigtede strategi, fortæller Steffen Bagge.
Vækst på baggrund af erfaring
Siden 2009 har Steffen Bagge blandt andet været ansat som leder i ISS, Eniro og TDC. Men det var i Sitel, at han som direktør for den danske afdeling gjorde sit store gennembrud og viste karakter som visionær erhvervsleder. Fra 2012 til 2015 ekspanderede den danske del af forretningen, og under Steffen Bagges ledelse blev omsætningen mere end tidoblet på kun de tre år. Da han sluttede i 2015, var der 1000 ansatte, og omsætningen lå på over 350 millioner kroner.
– Det handler om at navigere effektivt på det marked, man befinder sig på og samtidig identificere de områder, hvor man kan differentiere sig. Det lykkedes vi i den grad med i Sitel, og nu vil vi gøre det samme i fødevarebranchen, som på flere områder trænger til fornyelse, siger Steffen Bagge.
Han og Anders Høy lærte hinanden at kende i 2013, mens Anders Høy arbejdede med iPosen.dk, og han selv var direktør for Sitel. Kort tid efter investerede Steffen alle sine penge i iPosen.dk og indtrådte i bestyrelsen. I september 2015 lykkedes det at sælge selskabet til Dansk Supermarked. I februar blev de to så enige om at stifte Smartbake.dk, og nu har de også stiftet SH Solutions.
– Vi har en klar strategi om at være med til at forny fødevarebranchen, hvilket kræver, at vi skal have forretningsplaner, som udmunder i, at vi ekspanderer på kort tid. Med Steffen Bagge på holdet har vi i den grad styrket den indsats, forklarer en tilfreds Anders Høy, direktør i Smartbake.dk.
Fra direktør til iværksætter
Omstillingen til iværksætteri er ikke en ny indskydelse. Siden 2012 har Steffen Bagge beskæftiget sig med iværksætteri gennem investeringer og bestyrelsesarbejde. Ud over iPosen.dk har han har blandt andet været med til at stifte IT-virksomheden Plecto, som leverer IT-løsninger til B2B kunder i nu 38 lande.
Smartbake teamet
Teamet bag Smartbake tæller, udover den stiftende ejerkreds, flere særdeles erfarne profiler, herunder Karsten Leed, tidligere client services director i Sitel og Martin Eggert, tidligere salgsdirektør i Grape Care.

Smartbake.dk og SH Solutions er danske bagerivirksomheder, som levere friske bageriprodukter til henholdsvis forbrugere og virksomheder. Begge virksomheder er stiftet med ambitioner om at udvikle og innovere bageribranchen. www.smartbake.dk og www.shsolutions.dk
Kontaktoplysninger

Steffen Bagge
Medstifter, Smartbake.dk
(+45) 51 15 00 00
sb@smartbake.dk