Kastet ud i lederrollen

Alt for ofte træder folk ind i lederroller før de er klar til at udføre opgaven. Nogle gange er det af nødvendighed: En organisation eller virksomhed mister en nøglemedarbejder og har pludseligt brug for nogen til at udfylde rollen – så de forfremmer en medarbejder til en ledende stilling.

I andre tilfælde oplever man desværre også, at nogle er for fokuseret på ideen om at blive betragtet som ‘The Boss’, end de er med at søge de gode lederkvaliteter. De ønsker at være chefen mere end de ønsker at reflektere over hvad der egentlig er lederens reelle opgaver. Det handler jo ikke om at blive set op til, det handler om at se op til de medarbejdere der ledes.

I en samtale med Jannich Rindom fra virksomheden Phoner2Support, virker det tydeligt, at det både er små og store virksomheder der oplever problemer med implementering af nye ledere. ‘Det går nogen gange lidt for stærkt med at kaste en ny medarbejder ud i rollen som leder’, lyder det …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.