Af Peter Kofler, Formand Dansk Iværksætter Forening Som formand for Dansk Iværksætter Forening kan jeg længere sidde overhørigt, at 2017 blev året med færrest kvindelige opstartsvirksomheder. Nu står deres mandlige ditto bag tre ud af fire CVR-registreringer. Erhvervsstyrelsens opgørelser over andel af CVR-registreringer fordelt på køn viser, at mens 8318 kvinder var bag en CVR-registrering i 2017 var der 23.628 mandlige. I 2011 var procentdelen 34% og i 2014 var 32% kvindelige stiftere. De alarmerende tal gav ikke anledning til selvransagelse i miljøet. Uanset hvilken position man bekender sig til i ligestillingsdebatten, kan man ikke negligere, at vi misser et betragteligt økonomisk potentiale. Det er nu, at vi skal løfte problematikken og knække kurven. Situationen er uholdbar. Samfundet har brug for iværksættere – ikke mindst kvindelige – til at skabe og udvikle et rigt erhvervsliv til gavn for såvel borgere som samfundet generelt. I det gamle Danmark er nytænkning, ideer, kreativitet og foretagsomhed i høj kurs, og her er det vigtigt at begge køn byder ind. På mange områder har ligestillingen taget kvantespring. Men inden for iværksætteri går det paradoksalt direkte tilbage. Med lige mange af hvert køn på arbejdsmarkedet og et højt uddannelsesniveau kunne man have håbet, at stadig


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt