startupmiljø

Startup News

  • MobilePay rundede 1 mia. kr. i betalinger online og i butikker i både november og december måned i 2017. Bare i november måned i 2017 betalte danskere 1,1 mia. kr. med MobilePay til virksomheder. Det er en stigning 84 pct. mere end i samme periode i 2016. Det er altså på trods af, at MobilePay i starten af 2017 blev smidt ud af både Dansk Supermarked og Coop samt lanceringen af det mobile dankort og Apple Pays indtræden på det danske marked i oktober.
  • Den danske juicekæde Joe & the Juice vil i 2018 runde 300 butikker verden over, og forventningerne er høje. De skal ramme 1. mia. kr. i omsætning. Siden 2003 har imperiet vokset sig fra sin første butik i Ny Østergade i København til i dag at have åbnet 230 butikker i hele verden. I dag kan du drikke Joe & the Juice i bl.a. USA, Australien, Hong Kong og Storbritannien. I alene Danmark finder man 57 juicebutikker.
  • Virksomheden Rosenby Engineering tog førstepladsen og de medfølgende 500.000 kroner i Danish Tech Challenge. Nu skal deres produkt, den vanddrevne boremaskine HydroPen, gøres klar til salg på shippingmarkedet, mens der sideløbende findes nye markedsmuligheder for teknologien. Deres vinderprodukt HydroPen er en mekanisk, vanddrevet boremaskine, der automatisk kan slukke containerbrande til søs. Før Danish Tech Challenge havde Rosenby Engineering aldrig været i kontakt med DTU, men mødet med eksperter og ligesindede hardware-startups under programmet har modnet virksomheden – både teknologisk og på forretningsforståelsen.
  • IT-Universitetet i København søsætter en treårig kommunikationsindsats, der skal øge antallet af kvindelige studerende på de tekniske it-uddannelser. VILLUM FONDEN støtter projektet med 2,8 mio. kroner. IT-uddannelser skal tiltrække flere kvinder og IT-Universitetet sætter nu ind på at ændre den betragtning, at software, spiludvikling og programmering er forbeholdt mænd.
  • 10.000 danske virksomheder har en business angel i ejerkredsen. Samme antal virksomheder, som landets syvende største kommune, Frederiksberg. Når en business angel basker med vingerne, kan det mærkes i den danske økonomi. I en sådan grad, at deres rolle må siges at være noget større end hidtil antaget. Investeringer fra de private investorer har været med til at skabe op imod 100.000 danske arbejdspladser. Effekten af investeringer fra business angels har ikke tidligere været afdækket, men en ny rapport fra blandt andet Vækstfonden og DanBAN afslører, at de private investeringer medvirker til at skabe op mod 100.000 arbejdspladser. Det skriver DanBAN på sin blog.
  • Vidste du, at Markedsmodningsfonden har åbnet op for forårets ansøgningsrunde? Virksomheder kan søge om tilskud til at teste produkter/services i samarbejde med potentielle kunder. Der er præ-screening frem til den 23. marts – du kan booke tid via https://markedsmodningsfonden.dk/

Del indlægget