Af Josefine Østerby, adm. direktør i PLINTHIT ApS Klokken var 12.34 en regnvåd tirsdag i september, da mailen tikkede ind. 38.400 kr. Det var det symbolske beløb, vi modtog i et Mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab i september 2014. Det gjorde for alvor, at min kæreste Christian Jakobsen & jeg tog springet og blev ”iværksættere”. For nu var der andre end os selv, som syntes, at ideen om en revolutionerende parasolfod ikke var så dum. Vi studerede begge på Aarhus Universitet, så det at lave en virksomhed ved siden af studiet med sikkerheden fra SU virkede oplagt. Der var bare et problem: Vi lavede ikke en tech-virksomhed. Det gjorde alle andre jo, og det er det Danmark skal leve af, ikke? Mere end tech Vi bør arbejde på at gøre definitionen af iværksætteri bredere end bare tech. For tiden er de to ord næsten synonymer. De mest omtalte iværksætter-succeshistorier, nye fonde og tiltag er rettet mod tech, og det taler kun til et meget begrænset segment. Det indskrænker forståelsen af, hvad iværksætteri er. Hos de mest interessante Startup Hubs i Danmark er det hvert fald tydeligt, at vores parasolfodsbusiness er uden for fællesskabet: #CPHFTW is (..) working for the tech start-ups in Denmark #AARSOME is an organisation born out of Silicon Valley (..) ecosystems for tech start-ups. Founders House the (..) space for die-hard tech start-ups. Når brancheaviserne, Startup Hubs og tech-konferencerne udtrykker, at iværksætteri er en lukket klub, er det efter min optik ekstremt skadeligt for det danske iværksættermiljø. Die Hard parasolfods-startup Ja, det er da klart, at ”die hard parasolfods-startup” ikke lyder super sexet. I sommeren 2015 opsagde vi min 2-værelses og rykkede sammen ind på et værelse i Aarhus for at halvere vores udgifter, og vi udskiftede entrecote med nedsat dato-mad og sagde farvel til fredagsbar og


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind