Af: Søren Stensby Hansen, Koda

Vidste du, at musik er beskyttet af ophavsretsloven? Det betyder, at du skal have tilladelse fra de kunstnere, der har lavet musikken, før du må bruge musik i din virksomhed. Du kan altså ikke uden videre spille musik for dine kunder, uden at du først har lavet en aftale.

I Danmark repræsenterer Koda komponisters og sangskriveres rettigheder og sikrer, at de får fair betaling, når folk bruger deres musik. Når kunstnerne melder sig ind, laver Koda aftaler på deres vegne, indhenter betaling og sender pengene videre til dem, der har lavet musikken. Hvis du vil bruge musik i din virksomhed, skal du derfor lave en aftale med Koda, for at du ikke kommer til at overtræde komponisternes rettigheder.

Hvorfor skal man betale?
Lyd og musik har betydning for kundens …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri. Få digitale nyheder om innovation, opstart og vækst fra medlemsmagasinet Iværksætteren, samt invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag 

Læs mere