Når ledige skal tilbage på arbejdsmarkedet er vejen stort set ensrettet mod et lønmodtagerjob. Men det er alt for ensidigt, mener landets største a-kasse for selvstændige, der opfordrer politikerne til at lade sig inspirere af nordjysk forsøg og gøre iværksætteri på dagpenge muligt over hele landet.

Netop nu forhandler partierne på Christiansborg om at forbedre og forenkle den aktive beskæftigelsespolitik. Her vil det være oplagt at gøre op med den traditionelle lønmodtagertænkning og åbne for, at ledige med visionære iværksætterplaner får mulighed for at starte egen virksomhed op på dagpenge, foreslår Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i Ase og næstformand for Dansk Iværksætter Forening (DIF).

”Målet med en aktiv beskæftigelsesindsats må være, at ledige igen og gerne så hurtigt som muligt bliver selvforsørgende. Alligevel er fokus i dag ensidigt på at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet som lønmodtagere. Dermed går …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.