Af Martin fra Ferieavis og Forsinkedefly (tidligere digital nomade)

Er du selvstændig erhvervsdrivende, så kan du i princippet arbejde uanset tid og sted, såfremt du altså driver en digital virksomhed. Det kan eksempelvis være, at du er grafiker, tekstforfatter, programmør, webdesigner eller noget helt femte. Er det tilfældet, så behøver du faktisk ikke andet end en computer og internetadgang for at arbejde.

Det skal denne gang handle om, hvordan og hvorfor man skal tage sin virksomhed med ud i verden. Blogindlægget er for dig, som altid har haft en drøm om at blive digital nomade. En digital nomade er en person, som hverken har fast arbejdsplads eller bopæl, idet personen rejser verden rundt og arbejder samtidig. Lyder det som en livsstil efter din smag? Så læs resten af artiklen.

– Få styr på din økonomi før afrejse

Er din privatøkonomi presset som aldrig før, så er det måske ikke det rigtige tidspunkt for dig at rejse på, da det trods alt koster en bunke penge. Der skal nemlig afholdes udgifter til både fly, hotel, rejseforsikring og meget andet.

Hvad angår det økonomiske aspekt, skal du undersøge, om din økonomi kan bære, at du rejser i flere måneder eller år. Du bør i samme ombæring regne lidt på, hvor mange penge du som minimum skal tjene for at få hverdagen til at hænge sammen i udlandet.

– Pas på dine vigtige dokumenter

Som digital nomade bør du have en naturlig interesse i at digitalisere alt det, der kan digitaliseres. Det første du skal gøre er at sikre dine vigtige dokumenter ved at uploade dem til Dropbox, Google Drive eller en helt tredje tjeneste. Det ville jo være så ærgerligt, hvis dine dokumenter gik tabt.

– Forbered dig mentalt

At kombinere rejse og arbejde kan lyde fantastisk, men det er et faktum, at det langt fra fungerer for alle. Ingen kan spå om, hvorvidt livet som digital nomade er noget for dig, men du kan om ikke andet gøre klogt i at forberede dig mentalt. Du skal bl.a. forberede dig på, at dine venner og familie snart vil være langt væk fra dig, og at der ikke nødvendigvis er andre danskere i det område, du ender med at bosætte dig i.