Hej

Der en lang række udfordringer ved at gå til andre lande:
– der er oversættelse
– logistik (især returvarer)
– Norge er ikke et EU land, så særlige regler omkring toll
– at få skabt trafik til siden

Mine input er baseret på mine erfaring med at få Farvede kontaktlinser uden styrke til Norge med Fargelinser uten styrke og til Tyskland med Farbige Kontaktlinsen ohne Stärke

Jeg synes personligt ikke, at oversættelse er så vanskeligt – det er relativt nemt at finde hjælp via studerende eller bureauer alt efter ønsket niveau.

Mht. Norge så er det værd at være opmærksom på, at der er pt. en skattefri tollgrense på 350 kr inkl fragt, så har du relative billige produkter med en forholdsvis fornuftig indtjening, så er det interessant, og min norske webshop sælger allerede nu efter knap et par år på samme niveau som den danske eller mere – læs mere her: http://toll.no/no/handle-pa-internett/350-kronersgrensen/

Mht. til logistik, så har jeg ikke så mange erfaringer med returvarer, da jeg handler med farvede kontaktlinser uden styrke, og reelt ikke har returvarer – og hvis det er så returnerer jeg bare pengene, da det ikke giver mening at sende retur – men ved fra andre, at der er lagerhoteller mm i de andre lande, som tilbyder den slags service.

Mht. til trafik, så bruger jeg affiliate samarbejdspartnere til at skaffe trafik og så er jeg godt inde i SEO og har en niche webshop, så den vej får jeg også trafik. Her er den store udfordring at få links til ens side, da jeg er på udebane og slet ikke kender de andre landes online miljøer ? vi har i Danmark Amino og troede, at noget tilsvarende fandtes i Norge, men det har jeg ikke kunne finde – så jeg har brugt bloggere og fundet dem via Facebook grupper.

Håber, at i kunne bruge disse tip 🙂

Mvh Henrik