På et tidspunkt er mange iværksættere kommet til det punkt, hvor virksomheden skal tage skridtet op til næste level. Mange bliver dog ofte bremset af, at man ikke har råd til at ansætte fuldtidsmedarbejdere.

I en virksomhed vil det normalt tage tre måneder at finde og hyre en fuldtidsmedarbejder og bagefter 3 måneder at indkøre vedkommende. For mange iværksættere er gabet fra behov til løsning derfor urimeligt stort.

Når en startup derimod gør brug af freelancespecialister, får virksomheden en konsulent med et bredt erfaringsgrundlag, der kan se mulighederne i ekspansion fra en helt ny vinkel.

Siden februar 2017 har flere end 3.000 freelancere tilmeldt sig på den digitale arbejdsplatform Worksome. Worksome er skabt ud fra en vision om at modernisere arbejdsmarkedet, så det passer til den måde flere og flere af ønsker at arbejde: frit, fleksibelt og fair betalt under gode vilkår. Langt hovedparten af konsulenterne, der har tilmeldt sig på Worksome, har lange eller mellemlange videregående uddannelser.

Akademikere får virksomheden til at vokse
I begyndelsen af 2016 kom Epinion ud med en samfundsøkonomisk analyse lavet i samarbejde med Djøf og Akademikernes A-kasse. Den viser, at virksomheder, der har en akademiker tilknyttet, har en langt højere værditilvækst end virksomheder, der ikke har.

Bl.a. har Randers-virksomheden Gardin Lis, der har en akademiker med statskundskab som baggrund tilknyttet, via et EU-udbud fået 10 kommuner som kunder med over 3.000 institutioner. Der er desuden skab et koncept, der vil øge virksomhedens omsætning med ca. 15-20 %.

Inden for den sidste 20 år er antallet af akademikere vokset med 100.000. Og dem kan iværksættere få stor glæde af. I fremtiden vil langt flere akademikere have deres egen lille virksomhed med selvstændigt CPR-nummer.

Det er ikke alle startups, der kan ansætte en akademiker på fuld tid. Derfor er er det god idé at hyre konsulenter på freelancebasis, der kan få virksomheden til at vokse.

Worksome giver muligheden for, at startups kan blive matchet med eksempelvis akademikere, der kan gå ind og se på forretningens muligheder på en anden måde. Derfor er der mulighed for, at iværksættere på i en meget tidligere fase kan få virksomheden til at gro og udnytte potentialet.

Læs mere om Worksome på:

Worksome – Ny dansk platform for freelancere og konsulenter