Året er snart slut og sikket et år det har været! Jeg blev iværksætterkvinde. Vi er ikke mange kvinder derude som udlever deres iværksætterdrømme, som jeg gjorde i 2017. Det er ikke nemt at oprette en ny virksomhed i Danmark. Bare det at få en Erhvervskonto i min bank til Spirekassen tog ugevis. Helt sikkert fordi jeg bare er en lille ”Splint”, som begynder at lege med de store. Banken ofrede mig ikke meget tid.
Jeg har skulle udarbejde forretningsplan, udarbejde budget efter budget. Det har taget ”tid” at finde relevante leverandører, forhandle priser, som jeg havde råd til. Der er mange overvejelser i at udleve sine drømme, mens jeg hele tiden skæver til bankkontoen. Drømme og virkelighed skal på et eller andet plan indgå et kompromis. Sådan har det i hvert fald været for mig.
Jeg var været utrolig glad for den støtte, jeg faktisk har fået og få helt gratis gennem mit lokale erhvervsråd. Min lokale iværksætterkonsulent på Stevns har stillet mig de kritiske spørgsmål, som min veninde eller mand ikke gør. Det er guld værd at sparre med kompetente folk, som kender gamet, som jeg ikke selv gør og først lige er begyndt at snuse til. Jeg opdagede Dansk Iværksætter forening og følte mig pludselig ikke længere alene med min drøm om at drive egen virksomhed. Vi er flere derude!
Jeg er gartner og forfatter som i bund og grund vil sælge skønne haveoplevelser og frø til mine kunder, men jeg har været nød til at beskæftige mig med meget andet end det.
Som nystartet var jeg i den grad tvunget til at forholde mig til online markedsføring, sociale medier, søgemaskiner, Adwords, SEO, konverteringer mm. Ikke mindst opbygning af hjemmeside, webshop og blog. Jeg har ikke haft råd til at betale mig fra det, så jeg har måtte lære det hele selv fra bunden.
Flere gange har måtte rive mine hårtotter ud, når jeg var tvunget til at skulle overskue en kontoplan, bogføring, momskoder, momsregnskab eller indløsningsaftaler. I perioder har jeg brugt hotline til SKAT og Economic mm trods jeg har en baggrund på Niels Brock. Virkeligheden er anderledes end teori. Heldigvis har jeg haft gode mennesker i mit bagland, som har hjulpet og støttet mig. På den front er jeg taknemmelig for mit netværk.
Derfor har jeg måtte sande, der er flere lag i en virksomhed end den der ses udefra. Det er benhårdt arbejde, men det er fedt når helheden begynder at tage form. Der er noget dybt tilfredsstillende i selv at bestemme hvilken vej tingene skal gå. Ikke mindst hvilke værdier og politikker min virksomhed skal opbygges ud fra. Det er et kæmpe ansvar, men også en stor frihed.
Hilsen
Spirekassen
Christine Wiemann