Dette indlæg er til de, i forvejen, velinformerede SEO interesserede! Flere af jer kender måske allerede Ahrefs og ved, at det kan bruges til at analyser de links der peger ind mod sin egen hjemmeside. Men skal man betale 99$ pr. måned for noget, som Google Search Console allerede kan? Nej, det vil være spild af penge. Derfor kan I allerede nu være sikre på, at Ahrefs kan MEGET mere end det! Hør her hvad Ahrefs kan og hvordan du bruger det i dit SEO arbejde. 1. Analyse din egen side for backlinks 2. Tjek om links er Spamlinks 3. Analyser konkurrenter hjemmesider og deres backlinks 4. Find frem til alle ankertekster som benyttes ved dine backlinks 5. Tjek om links er Dofollow eller Nofollow Du kan som sagt tjekke din egen Backling profil og hvilke links der bliver peger ind mod din side. Fordelen ved Ahrefs er, at du kan se din “Site Score” Altså den score din side får, på baggrund af dine links. Dine links skal altså være rigtig gode, for at din egen side bliver det. Hvad skal du bruge det til? Jo, det er især en vigtig faktor at holde øje med, netop fordi der kan fremkomme spamlinks til din side, som du skal fjerne i Search Console. Det er lynhurtigt at tjekke for, igennem “Referring Domains”, hvor du skal kigge efter udenlandske sider og deres “Site Score” Her kan du hurtigt identificer om det er spamlinks eller ej. Den anden fordel er, at du kan lave en dybgående konkurrentanalyse med Ahrefs. Du vælger de tætteste konkurrenter og tjekker deres hjemmesides “Site Score” samt hvilke backlinks de får. De giver dig en fordel. Nu kender du konkurrenten og der linkprofil og du ved hvad du er oppe i mod. Du kan muligvis også få nogle af de links, som konkurrenten får! Se her hvordan du får flere links og mere om Ahrefs som SEO værktøj: https://seo-service.dk/blog/ Ankerteksten er vigtig ift. hvad du ønsker at ranger på. Du kan lynhurtigt tjekke alle Ankertekster, som eksterne sider linker igennem. Her skal du holde øje med ankertekster, som du ikke ønsker et link igennem. Og igen får du fjernet dårlig “omtale” over Google. Fordelingen af Nofollow og Dofollow links har en betydning for hvordan du ranger i Google. Her går Ahrefs ind og viser hvad fordelingen er ift. alle de links du får. Fordelingen skal være 60% Dofollow og 40% Nofollow. Dette er blot et lille udpluk af hvad Ahrefs kan. Der er et hav af muligheder og flere spørger om det kan betale sig at give 99$ pr. måned. og ja, det kan det. hvis du vil vide mere om Ahrefs, så tjek evt. deres egen blog ud: https://ahrefs.com/blog/ Her forklare de også meget om de forskellige funktioner i Ahrefs.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind