For nogle år siden drev jeg en fysisk butik med kosttilskud sammen med en kammerat. Butikken lå i Århus, og den kørte faktisk rigtig godt, til trods for at den kun var et par år gammel.

Der skete desværre det, at min kammerat skulle skilles fra sin kone gennem 11 år, og det endte med at blive en dyr skilsmisse. Han spurgte derfor, om han ikke kunne få et lån nu og her gennem firmaets kassekredit, som han kunne afdrage på via hans løn. Da det jo var en kammerat, sagde jeg ja, og han lånte et par hundrede tusinde kroner.

Skilsmissen tog dog så hårdt på ham, at han endte i et alkoholmisbrug og var derfor ikke i stand til at gå på arbejde længere. Vi havde ikke råd til at ansatte en medarbejder i stedet for ham, og jeg kunne jo ikke stå i butikken fra 8 til 18 hver dag, så det endte med, at vi lukkede den.

Det, jeg lærte af konkursen, var, at man skal holde venner og firma fuldstændig adskilt. Havde det ikke …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri.

Du får Danmarks førende startup-medie, Iværksætteren, hvor du får eksklusiv indsigt i spændende danske startups og deres innovative forretninger, invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag

 

Når opretter dig som gratis medlem af Dansk Iværksætter Forening, giver du samtykke til:

  1. At vi opbevarer dine oplysninger på en sikker database.
  2. At vi må sende dig et ugentligt nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.