For nogle år siden drev jeg en fysisk butik med kosttilskud sammen med en kammerat. Butikken lå i Århus, og den kørte faktisk rigtig godt, til trods for at den kun var et par år gammel.

Der skete desværre det, at min kammerat skulle skilles fra sin kone gennem 11 år, og det endte med at blive en dyr skilsmisse. Han spurgte derfor, om han ikke kunne få et lån nu og her gennem firmaets kassekredit, som han kunne afdrage på via hans løn. Da det jo var en kammerat, sagde jeg ja, og han lånte et par hundrede tusinde kroner.

Skilsmissen tog dog så hårdt på ham, at han endte i et alkoholmisbrug og var derfor ikke i stand til at gå på arbejde længere. Vi havde ikke råd til at ansatte en medarbejder i stedet for ham, og jeg kunne jo ikke stå i butikken fra 8 til 18 hver dag, så det endte med, at vi lukkede den.

Det, jeg lærte af konkursen, var, at man skal holde venner og firma fuldstændig adskilt. Havde det ikke været en kammerat, havde jeg jo aldrig accepteret, at han kunne låne penge af firmaet.