Med 150 års erfaring som anerkendt bank og en sikker forretningsmodel planlagt kan det være nervepirrende at kaste sig ud i at tænke helt anderledes og droppe de vante arbejdsgange. Det er dog alligevel, hvad Danske Banks Business Innovation afdeling har gjort. Med et ønske om at fremme vækstmulighederne i landet har afdelingen, med Head of Innovation Klavs Hjort i spidsen, sat sig for at hjælpe danske iværksættere med at eskalere.   De store gamle bankbygninger i Laksegade i indre København udstråler mest af alt store penge, dyre forretningsmodeller og corporate-kultur, der har kørt i mange år. Alligevel indeholder bygningerne en afdeling, som til hverdag beskæftiger sig med noget lidt andet end dette. Business Innovation afdelingen har eksisteret siden slutningen af 2015 og er på flere punkter ikke som resten af banken. “Business Innovation afdelingen er meget ulig de andre innovationsafdelinger i Danske Bank. Jeg beskæftiger mig ikke med bankprodukter eller fremtidens teknologier. Jeg kigger mere på et segment, som er iværksætterne, der ikke har fået så meget opmærksomhed fra bankerne,” fortæller Klavs Hjort. Som et led i at hjælpe danske virksomheder til opstart og overlevelse har afdelingen lavet et samarbejde med virksomheden Rainmaking, der har fokus på udviklingen af startup-virksomheder. Sammen har de en mission om at forbedre iværksætteres muligheder for at starte virksomhed i Danmark. Det gælder både de helt nyopstartede iværksættere, og dem der er kommet så langt, at der er tale om større investeringer i deres virksomhed. “Vi gør det her for profit, vækst og innovationskraftens skyld. Som nation har vi brug for at flere danske virksomheder lykkes, og der har vi som stor bank en rolle at spille. Derudover kan det også gavne Danske Bank i fremtiden, at disse virksomheder bliver vores kunder. Vores holdning er stadig, at den primære vækstkapital til iværksættere er risikovillig


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind