Roskilde er en af de 10 ældste byer i Danmark. Roskilde er en by med mange huse, men også meget forskellig natur, som skønne skove og flotte landskaber, hvor blandt andet Roskilde fjor løber igennem. Det indebærer meget stor chance for, at der hurtigt dannes alger på dit tag i Roskilde eller andre steder på din ejendom. Som husejer bør du behandle for alger minimum en gang om året, dermed sikre du at din ejendoms værdi holder sit niveau. Det betyder, at hvis du ønsker at sælge kan denne opgave 1 gang årligt sikre, at dit hus har en pæn pris på boligmarkedet. Alger er skadelige for din bolig vurdering hvis det findes på tag eller facade af huset, alger på flise belægninger udgør for så vidt kun et skønhedsmæssigt problem. Husejere glemmer ofte vigtigheden i at algebehandle deres tag regelmæssigt, det kan få betydning for tagets holdbarhed. Hvis man venter med at behandle mod algerne, på blandt andet tage, tager det langt længere tid at rette op på de forskellige problemer algerne har foretaget. Du kan faktisk beskytte dit tag og forlænge tagets levetid med en rigtig god algebehandling i Roskilde. Det er en god ide, at tjekke ens ejendoms tag og facader for alger, når de fugtige sæsoner begynder at starte. Man skal kigge efter om, det er ved, at være nødvendigt, at få foretaget en algebehandling. Det danske klima medvirker til at stort set alle udendørs overflader, under tiden kan angribes af alger. Algerne viser sig som grønne, sorte, gule og hvide pletter. Huse med nordvendte facader er hårdest ramt af algevækst, da solen ikke når denne vinkel af huset, længe nok til at varme facaden så meget op at algerne udtørres som dermed sættes i dvale. De huse med nordvendte facader er mest ramt da sollyset sjældent ramme denne side af facaderne. Sydsiden af bygningen får mest sol, men når efteråret bryder frem og fugten vender tilbage kan algerne fortsætter med at vokse. Her er 4 gode grunde til at give taget en ordentlig algebehandling når de fugtige sæsoner starter: • Man sparer penge på vedligeholdelse af taget. • Man undgår frostsprængninger. • Husets tag bliver pænere at se på. • Husets tag holder længere. Når det gælder behandling af algerne bør man som udgangspunkt ikke selv foretage alge rens på taget, overlad det til en professionel. Dette er så du ikke risikere vand og tryk skader på taget fordi der bliver gået rundt på det. Det skadelige i alger ligger i at de de virker som en svamp, der giver fugt mulighed for at sive ned i din tagkonstruktion. Alger trives på fugtige flader og vand er den afgørende faktor for begroningernes vækst og formering. Solpåvirkning afgør hvilke organismer, som kan vokse hvor. Solpåvirkningen viser også hvor en regelmæssig algebehandling af de udsatte områder. At give sit tag eller sin facade en algebehandling et par gange om året, giver en god vedligeholdelse af bygningen. Roskilde er en smuk by som bør vedligeholdes af borgerne så godt som muligt. Derfor bør husejere i Roskilde søger for, at gøre sit og minimum 1 gang og året få en algebehandling af deres huse.


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind