Bestyrelsesformand i Dansk Iværksætter Forening, Peter Kofler. Foto: DIF

Danmark har brug for flere iværksættere, og et iværksætterfradrag kan være en af vejene til at få skruet op for iværksætterblusset i form af mere risikovillig kapital. Det er den nuværende og tidligere regeringer enige om, men hidtil har fradraget ladet vente på sig i årevis. Måske bliver 2017 året, hvor det lykkes.

Topskatten er dømt ude, men i kulissen arbejder regeringen på at lette skatter og afgifter for 10 milliarder kroner. Blandt overvejelserne er igen det såkaldte iværksætterfradrag.

Tilbage i maj 2014 annoncerede den daværende S-ledede regering i sin 2020-plan en ny skatteordning, der skulle tilgodese investorer og give dem mulighed for et skattefradrag på helt op til 650.000 for investeringer i små, unoterede virksomheder. Fradraget skulle sikre private investorer bedre muligheder for at investere i iværksættere.

Siden er forslaget blevet genfremsat af …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri. Få digitale nyheder om innovation, opstart og vækst fra medlemsmagasinet Iværksætteren, samt invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag 

Læs mere