Kronik af Niels Agerup, direktør i Ase

”Den bedste chef har evnen til at vælge de gode medarbejdere og selvbeherskelse nok til at undlade at forstyrre dem i arbejdet.”

Nogenlunde sådan formulerede den amerikanske præsident Theodore Roosevelt sit syn på ledelse – og her knap 100 år efter hans død giver det stadig god mening.

At være en god leder kræver mod, mandshjerte og en stor portion selvindsigt. Det kan læres i livets skole. På den hårde måde. Sådan har omkring hver anden leder lært disciplinen at lede andre. Med større eller mindre held. Kun hver anden leder har lært faget ledelse. Resten har været henvist til at prøve sig frem eller kopiere andre med større eller mindre held. Særligt mange iværksættere er på jomfruelig jord, når det gælder disciplinen at have ansatte.

Her kan egne erfaringer være værdifulde. På vores vej har vi alle mødt ledere, hvis beslutninger eller kompetencer, vi har betvivlet. Måske har vi endda …

Opret et gratis medlemskab for at læse videre ✅

Med et gratis medlemskab bliver du en del af Danmarks største iværksætterfællesskab og støtter aktivt op om dansk iværksætteri. Få digitale nyheder om innovation, opstart og vækst fra medlemsmagasinet Iværksætteren, samt invitationer til spændende iværksætterevents og meget mere.

Bliv en del af fællesskabet i dag 

Læs mere