Tommy Ahlers, der for tiden er formand for regeringens Iværksætterpanel og sidder i Disruptionrådet. Foto: DIF

Umiddelbart ligner han prototypen på en 41-årig mand fra Østerbro. Afslappet velklædt, fraskilt, far til to og jurist fra København Universitet år 2000. Men Tommy Ahlers er langt fra nogen standardmodel.

Blandt håbefulde idémagere er han en af iværksættermiljøets helte. Et stærkt mix af intellekt, opportunisme og optimisme. Energisk og utålmodig. Konstant på udkig efter næste projekt. Drevet af en stålfast vilje til at få tingene til at ske tilsat en vis portion usikkerhed. Sådan har det været siden skoletiden, hvor det kneb med at sidde stille i timerne.

Selv har den tidligere Mckinsey-konsulent realiseret iværksætterdrømmen. På få år fik han banket tech-selskaber, ZYB og Podio, op og solgt dem til henholdsvis britiske Vodafone og amerikanske Citrix til en samlet pris på over en halv milliard. Nu hjælper han andre med at realisere deres lyse idéer og er nok mest kendt fra iværksætterprogrammet ”Løvens Hule” på DR1.

Senest er Tommy Ahlers blevet formand for regeringens Iværksætterpanel og fået plads som...