Lige som andelsbevægelsen i forrige århundrede drev udviklingen frem, kan iværksætteri blive en fantastisk motor til fremgang og vækst.

Det er budskabet fra iværksætter og investor Tommy Ahlers, formand for Iværksætterpanelet, som skal rådgive regeringen om, hvad der skal til for at få flere virksomheder til at vokse sig store.

– Helt overordnet skal iværksætteri fylde mere, og hele befolkningen skal involveres på den ene eller anden måde. Tænk hvis det blev lige så almindeligt at investere i iværksættervirksomheder som i mursten og pensionsordninger, der i dag hovedsageligt går til udenlandske aktier. I Danmark har vi tradition for at dele. Andelsbevægelsen er det bedste eksempel – og jeg ser tydelige tråde herfra frem til iværksætteri i dag, siger Tommy Ahlers.

 

Mere vokseværk

Ni ud af ti virksomheder i Danmark har under ti ansatte, men desværre bliver vækstpotentialet her langt fra udnyttet tilstrækkeligt.

– I Danmark har vi en masse små virksomheder. De er meget vigtige, men jeg gad godt se flere af dem vokse. Lad os være mere ambitiøse. Evner...