bf-forside

Dansk rejsesøgemaskine går til Sverige

Flybilletter bliver bare billigere og billigere.

Det kan vi takke flere ting for. En er den lave oliepris, der lige nu bidrager til at sænke flyselskabernes største enkeltstående omkostning i forbindelse med driften af flyene. Men også søgemaskiner og den tilhørende gennemsigtighed skabt i branchen bidrager til at sænke priserne. Når du som kunde nemt kan søge og finde de billigste flybilletter, tvinges alle til at levere et bedre og billigere produkt for ikke at blive udkonkurreret.

I Danmark har portalen Billigeflybilletter.dk i løbet af et år ædt sig ind på en del af markedet. Indehaver Halfdan Timm fortæller om et femcifret antal månedlige besøgende på portalen, der leder efter flybilletter, hoteller og læser rejsebeskrivelser.

Portalen er netop blevet lanceret i en engelsk og en svensk version.

Formålet med de nye portaler er at få mere ud af den investering på snart en kvart million kroner, der er lagt i at bygge portalen.

Det er et storstilet projekt, hvor forretningsmodellen hedder affiliate marketing. Det er samme forretningsmodel, alle andre flysøgemaskiner har. Fordi at siden er lille i forhold til de andre, og fordi de færreste flyselskaber har faktiske programmer hos affiliatebureaer, er indtjeningsmodellen dog indtil nu en opkobling til rejsebureauer, der igen sælger billetterne. For tiden er alle sider på tværs af landegrænser således koblet op på den samlede udbyder Bravofly.

Efter Sverige og England er kommet godt op og at køre regner indehaver Halfdan Timm med at udvide Billigeflybilletter.dk-koncernen til blandt andet Rumænien og Norge som de næste oplagte muligheder.

Førstnævnte, Rumænien, nævnes i denne forbindelse fordi at landet i de kommende år vil opleve en opblomstring i turistindustrien, det er spændende at være med på fra starten af.

Del indlægget