Stress er måske ikke ligefrem synonymt med en flyvende start som iværksætter. Men iværksættere bliver også ramt af stress. Så er det sagt. I hoved  staden døjer 173.000 mennesker med mental stress,  og WHO antager, at vi i 2020 vil se cirka  52 pct. stå af arbejdsmarkedet grundet stressrelaterede problemstillinger. Jeg har gennem et par år nu, i Københavns Erhvervsservice, rådgivet iværksættere i erhvervspsykologiske spørgsmål som blandt andet omhandler håndtering af krydspres, stress og hårde prioriteringer. Jeg ser desværre ofte, at iværksættere i for høj grad nedprioriterer sig selv. Hvis man skal lykkes som iværksætter, er det en forudsætning at kunne passe på work­life­balance. Både hos sig selv og hos sine kolleger og mediværksættere – ellers er det min erfaring, at det kan gå grueligt galt. Jeg vil gerne slå fast, at stress i dag ikke er en sygdom, men en tilstand og et advarselssignal fra kroppen om, at der er noget helt galt – man kan anse kroppen, metaforisk set, som en brandalarm. Jeg har bogstaveligt talt i min praksis set store stærke mænd og kvinder gå helt i sort og være opløst af gråd. Så det er ikke for sjov, at jeg tillader mig at råbe op om


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt