Mit navn er Christoffer Elisiussen og jeg driver billigakasseguide.dk, der hjælper brugere med at finde en billig a-kasse og fagforening i Danmark.

Hvis du driver egen virksomhed eller overvejer at springe ud som iværksætter, kan du gøre klogt i at have et økonomisk sikkerhedsnet. Som selvstændig påtager man sig et langt større ansvar både forretningsmæssigt og økonomisk. Dit grundlag er altså i langt de fleste tilfælde mere usikkert sammenlignet med en lønmodtagers. Hvis du en dag skulle ende i den uheldige situation at din omsætning forsvinder, kan du være nødsaget til at lukke forretningen. Her er det en stor fordel, hvis du allerede er medlem af en a-kasse for iværksættere.

Retten til dagpenge som selvstændig

Er du medlem af en a-kasse som selvstændig, er du berigtiget til dagpenge i op til to år som ledig. I denne periode skal du indgå i aktivering, enten i form af uddannelse eller lønmodtagerarbejde. For at få ret til dagpenge er der dog en række betingelser som du skal opfylde:

  • – Du skal tilmeldes Jobcentret
    – Du skal have været medlem af din a-kasse i mindst ét år
    – Du skal aktivt søge efter job og være villig til at påtage et fuldtidsjob som lønmodtager
    – Du skal have solgt, bortforpagtet eller afviklet din virksomhed

Vælger du at afvikle din virksomhed vil der gå tre uger, før du kan begynde at modtage økonomisk støtte i form af dagpenge. Er virksomheden derimod lukket på grund af enten konkurs eller tvangsaktion, har du ret til støtte allerede efter den første uge. Din dagpengesats vil ofte her blive beregnet ud fra virksomhedens overskud i de to bedste år og indenfor de 5 seneste regnskabsår.

I enkelte tilfælde kan du også få supplerende dagpenge som selvstændig, såfremt din virksomhed er neddroslet så meget, at den fungerer som et bierhverv, og hvis du samtidig har haft din indtægt fra et lønnet arbejde før du blev ledig.

Find en god og billig a-kasse som selvstændig

I dag findes der rigtig mange a-kasser på markedet og det er heller ikke alle firmaer der optager selvstændige, eller kan give dig de bedste fordele som iværksætter. I stedet for at ringe rundt, kan du i dag benytte dig af en række værktøjer til gøre arbejdet nemmere. På billigakasseguide.dk får du hjælp til at finde den a-kasse der tilbyder dig de bedste fordele, er billigst og du kan læse gode guides om a-kasser for selvstændige. Dette med fokus på at gøre det nemt for dig, at vælge den bedste a-kasse.