Hver lørdag og den første søndag i måneden omdannes parkeringspladsen midt i Den Hvide Kødby til en stor markedsplads med tusinder af gæster, som kommer for at nyde frokosten og købe råvarer til aftensmaden. Det oprindelige team på tre mennesker, Christian, Jakob og Simon, er siden starten tidligere på året blevet udvidet med Karen Vestergaard. Derudover er der en baransvarlig samt nogle timelønnede, men det suppleres af en række mennesker, som er omdrejningspunktet for samtalen med Christian Astorp. For det kræver arbejdskraft at afholde et event med mange stadeholdere og tusindvis af gæster, som skal gå derfra med en god oplevelse. Men som Christian siger: ”Vi skal skabe en bæredygtig og langtidsholdbar løsning for afholdelsen”. Frivillige med potentiale Christian er bevidst om, at når man afholder et event med stadeholdere, der har betalt for pladsen, og som møder op med et professionelt koncept, så forventes der også noget fra det team som er arrangører: ”Vi står for at levere en professionel ydelse som markedsplads og for at hæve niveauet fra at være et kræmmermarked med nogle telte til et professionelt setup. Det kan man også godt med frivillige, men vi har ret mange mennesker i den anden ende, der betaler os for en ydelse, og derfor har vi også et ansvar over for dem”. ”Derfor skal de frivillige ikke være nogle, der bliver kastet over i et hjørne med en affaldssæk, men nogle, vi tager vare på”, siger Christian og tilføjer: ”Vi skal gerne engagere frivillige, men det skal være fordi der er perspektiv som rækker ud over at stå en dag i en t-shirt og hjælpe til”. Det perspektiv uddyber Christian: ”Sammen med Københavns Kommune og Erhvervshuset går vi efter at lave nogle testforløb, hvor folk som ellers har været en lille smule distancerede til arbejdsmarkedet, eller har brug


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind