Efter at have været så heldig at rådgive rigtig mange iværksættere til start af egen virksomhed, har jeg tænkt over, hvorfor kvinder oftere opgiver drømmen om egen virksomhed end mænd. Rent rationelt burde det være omvendt. Min erfaring er,  at kvinder ofte er fagligt dygtigere og har tænkt starten bedre igennem.   En af grundene kunne være frygten for ikke at opfylde de mål, hun sætter sig. Frygten for ikke at nå målene kan til dels elimineres ved at tage udgangspunkt de ressourcer, man er i besiddelse af og ikke følge klare forudbestemte mål. Forskning viser, at det den mest succesfulde iværksætter er hende, der bruger de 5 nedenstående principper: 1) En fugl i hånden princippet Den succesfulde iværksætter forholder sig altid til, hvad man har, og ikke til hvad man kunne have, hvis det hele var lidt bedre. Succesfulde iværksættere tager udgangspunkt i: Deres personlighed og evner – Den uddannelse, oplæring og erfaring de måtte have – Det netværk de har og hvem de kommer til at kende 2) Det overkommelige tab Den succesfulde iværksættere planlægger sin drift af virksomheden på en sådan måde, at skulle der komme et tab eller manglende indtjening, så kan man stadig overleve. 3) Det vilde patchwork design Succesfulde iværksættere samarbejder på kryds og tværs. Samarbejdet er en måde at minimere udgifter på, udvikle nye forretningsområder og finde ressourcer til de områder, hvor man ikke selv har kapacitet. 4) Limonade princippet Den succesfulde iværksætter forventer, at der altid sker noget uforudset. Frem for at udarbejde alternative planer eller tænke på alt det, der kan gå galt, tager man de udefrakommende forandringer en efter en og bearbejder dem. Ofte kan en udefra kommende forandringer opsamles og give nytænkning i virksomheden. 5) Piloten i eget fly princippet En succesfuld iværksætter planlægger kun opgaver, der er inden for hendes rækkevidde. En proaktiv iværksætter tror på, at fremtiden ikke allerede eksisterer eller er forudbestemt. Fremtiden er noget, man laver


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind