Rørbæreren-samlet_Fotor_crowdnews

Smart dansk rørbærer gør VVS-arbejdet lettere

Tømrer, arkitekt, opfinder og iværksætter Jørgen Thuesen har med hjælp fra en række danske aktører udviklet en unik rørbærer og startet produktionen op i Danmark. Dem kom på markedet i slutningen af 2014. Det kan betale sig for ham ikke at producere i østen.
Rørbæreren letter arbejdet for VVS-folkene, når de skal sætte vand, varme og gasrør op i nye eller renoverede bygninger, fordi de ganske hurtigt kan klipse rørene på væggen.
Plasten i rørbæreren bliver støbt hos Rika Plast i Hornbæk og stålet standset hos Termax i Rønnede.
En kompetent mand fra netværket Connect Danmark har hjulpet med logistik og distribution, og Opfinderrådgivningen, Teknologisk Institut har rådgivet Jørgen Thuesen om beskyttelsen af hans rørbærer og været behjælpelig med de første prototyper af rørbæreren tilbage i 2008.

Det kan betale sig at producere den i Danmark
”Vi skal have mere produktion i Danmark. Det giver forretningsmæssig mening at lægge produktionen af min rørbærer herhjemme. Produktionsomkostningerne matcher fint Kina eller Vietnam. Plast- og stålpriserne er verdensmarkedspriser. Det er de samme maskiner og værktøj, som står her og i Asien, men herhjemme kan en mand passe 5-6 maskiner ad gangen, derude er de to mand per maskine. Vi er ret gode til at lave plaststøbning og bide stål over”, siger Jørgen Thuesen.
Han har boet og arbejdet i Vietnam og sat fabriksproduktioner i gang sammen med virksomheden Barco for Danida-midler, som han har en licensaftale med.
”Det er en god idé, når du udvikler nye produkter, at du kan køre ud og snakke med producenten ansigt til ansigt. Det giver færre misforståelser”, siger Jørgen Thuesen, som udvikler og designer ideer, kan bruge værktøj, matricer, sprøjteteknologi og udvikle en fabriksproduktion af et industriprodukt.

Ideen tog fart i 2007 – men så ramte den krisens mur
Ideen til rørbæreren har været undervejs siden 2007. Thuesen nåede med Opfinderrådgivningen at forhandle med en stor dansk sanitetsvirksomhed om en licens- og produktionsaftale. Men finanskrisens mur satte en stopper for det. I tre-fire år var det ikke til at hugge og stikke i VVS-grossisterne. I 2012 lykkedes det at få en konstruktiv dialog i gang med A.O. Johansen om det strategiske i at adskille sig fra de andre grossister og vinde markedsandele hos kunderne, håndværkerne.
Det har ført til en distributionsaftale, som sikrer lanceringen af rørbæreren på det danske marked.

Del indlægget

// dkiv.dk 2023

Danske Iværksættere

Dansk Iværksætter Forening har skiftet navn til Danske Iværksættere og hører nu hjemme på DKIV.dk