Der har i de seneste år været meget fokus på optimering af hjemmesider og det er der en god grund til. En hurtigere hjemmeside resulterer i en lang række fordele: det påvirker både hjemmesidens synlighed på nettet, konverteringsgraden af besøgende og ens ROI på AdWords annoncering. Søgemaskineoptimering: Google sagt ligeud, at hastigheden på din hjemmeside er en ranking-faktor. Det vil sige, at en langsom hjemmeside vil være som et anker du slæber efter dig i din SEO indsats. Hastigheden af din hjemmeside har derfor en direkte effekt på, hvor mange besøgende der kommer fra de organiske resultater i Google. Konverteringsoptimering: Hastighedsoptimering er intet nyt fænomen for de garvede konverteringsoptimerings eksperter. De har længe været leveret undersøgelser der viser, at en hurtigere hastighed, alt andet lige, gør at flere besøgende vælger at købe. Det er simpelhen noget psykologisk, en langsom hjemmeside gør os utålmodige og får os til at forlade hjemmesiden, hvis den ikke hentes så hurtigt, som vi gerne vil have det. Du kender det jo nok selv, man venter og venter, og der sker bare ikke noget, og så tænker man: “Der er så mange andre sider på nettet der sælger lignende produkter, jeg går bare over til dem”. Amazon fremlagde for nyligt et resultat: Da de reducerede deres hentetid med bare 0,1% resulterede det i en øget omsætning på 1%. Det virker nok af lidt, men husk på at Amazon er en milliard forretning, som i forvejen er optimeret. Hos Vimea arbejder vi med hjemmesider der er knap så optimeret. Vi optimerer gennemsnitligt hastigheden for vores kunder med godt 70%. Det sætter lidt tingene i perspektiv. AdWords optimering: Google har ikke lavet hastigheden af din hjemmeside til en Quality Score for AdWords nøgleord – i stedet er det af en helt anden grund, at du kan spare en mindre formue på


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind