Del 4 af 6
Direktør for Lasertryk, Anders Grønborg, har hen over jul og nytår skrevet seks spændende indlæg til Crowdnews, hvor han fortæller om sit liv som iværksætter. Læs fjerde indlæg her:

Kan du komme ind på nogle af jeres sats?
Jeg gætter på, at du her mener økonomiske sats. Ja, der har da været nogle store økonomiske sats igennem årene, fx. da vi i 2005 investerede 14 mio. i vores eget offsettrykkeri, men det var jo en beregnet risiko, for ordrerne havde vi i forvejen, de blev bare produceret ude i byen.
Det er lige før, at det sats jeg betragter som det største sats, var da vi for ti år siden købte vores første større digitaltrykmaskine (model Xerox 2060) for 790.000 kr. Jeg kan huske, at jeg synes det var et vildt sats, og jeg tænkte, at hvis vi nogensinde kom til at udnytte kapaciteten på den maskine, så blev Esben og jeg meget rige. I dag har vi en digital trykkapacitet svarende til 47 gange den gamle maskines kapacitet.

Tager I større sats nu end tidligere?
I forbindelse med sats og risici, har Esben og jeg talt om, at det er pudsigt, hvordan størrelsen på sats i forhold til virksomhedens størrelse er konstant. Det er ikke sådan, at hvis du er en større virksomhed og råder over en masse penge, så er den hellige grav velforvaret og du kan tåle en masse fejlsats. For i praksis, er dine sats/investeringer vokset sammen med din virksomhed og risikoprofilen er strengt taget uændret, altså lige som da du var en mindre virksomhed. Man ser jævnligt store sunde virksomheder, som går konkurs pga. få satsninger, som fejler på samme tid. Her i vores egen andedam har vi lige færdiggjort et byggeprojekt til 35 mio. kr. Et sats, som har bekymret mig mindre, end førnævnte digitaltrykmaskine, som jo er under tre procent af beløbet.

Hvordan mærker du succesen i hverdagen?
Hmmm, det mærkes ved at tage på arbejde og føle at jeg gør en forskel, at jeg er en del af noget, som går godt. Det giver et lille successmil. Det er vel lidt som at spille på et fodboldhold, som er et mål foran modstanderen. Der skal stadig kæmpes benhårdt og jeg kan selvfølgelig ikke bare slappe af, men det er alligevel en skøn følelse at være foran.
Det er i øvrigt ikke sådan, at følelsen af succes er blevet ti gange stærkere, efter at virksomheden er blevet ti gange større. Igen, som med fodbold; glæden over at vinde en fodboldkamp i serie 6, kan være lige stå stor, som glæden ved at vinde i Superligaen.

 

Anders Grønborg og Esben Mols Kabell er mændene bag en af landets største vækstsucceser, nemlig trykkeriet LaserTryk.dk. Virksomheden har i dag 200 medarbejdere, omsætningen har rundet en kvart mia. og tryksagerne afsættes på fem markeder under ti forskellige brands.

Pst. Har du læst de andre indlæg af Anders Grønborg?

Del 1: Start med en partner: http://www.crowdnews.dk/?p=834

Del 2: Gode råd: http://www.crowdnews.dk/?p=835

Del 3: Økonomisk Frihed: http://www.crowdnews.dk/?p=836

Del 4: Om at satse: http://www.crowdnews.dk/?p=837

Del 5: Succes I: http://www.crowdnews.dk/?p=838

Del 6: Succes II: http://www.crowdnews.dk/?p=839