Fra 1. januar 2015 bliver hverdagen en del mere besværlig for virksomhedsejere, der sælger visse ydelser til private i andre EU-lande. Jeg vil i denne artikel fortælle, hvorfor det er tilfældet, og hvordan man kan gøre det nemt for sig selv igen.

Hvorfor bliver det mere besværligt at være virksomhedsejer i 2015?

EU har indført nye momsregler for salg af visse ydelser til private i andre EU-lande end ens eget. De ydelser, de nye regler gælder for, er følgende: teleydelser, radio-/tv-ydelser og elektroniske ydelser (f.eks. levering og hosting af websteder og levering af fjernundervisning). Fremover skal momsen for disse salg beregnes, angives og betales i det land, hvor ydelserne bruges, og ikke i det land, hvor sælger bor (som hidtil).

SKAT har dog lavet en løsning, som de kalder One Stop Moms, der gør det lidt nemmere at tilpasse sig de nye regler. Ved brug af One Stop Moms-ordningen (tilmelding hos SKAT) skal man kun beregne momsen og salget ex. moms for de EU-lande, man sælger til, og indberette dette til SKAT i Danmark efterfølgende. Derved slipper man for at momsregistrere sig i alle EU-lande og efterfølgende indberette til disse enkeltvis.

One Stop Moms-ordningen løser dog langtfra alle hovedbrud, da de nye regler stadig stiller en del krav til dig og din bogføring. De vigtigste og største ændringer for dig er følgende:

  • Du skal indberette en selvstændig opgørelse i angivelsessystemet Mini One Stop Shop.
  • I denne skal du indberette dit salg ex. moms for hvert EU-land og momsbeløbene til disse salg for hvert EU-land (du skal altså have styr på samtlige momssatser i EU).
  • Derudover skal disse beløb ikke medtages på Rubrik B i din normale momsopgørelse (som normalt), men i stedet noteres på Rubrik C i din normale momsopgørelse.

Får du ikke indberettet korrekt, risikerer du store efterkrav fra SKAT, så få styr på dette i en fart!

Hvordan bliver det nemt at være virksomhedsejer i 2015?

Billy har lavet en løsning [link til supportartikel eller blogindlæg], som gør det væsentligt nemmere at håndtere de nye moms-udfordringer. Det eneste, det kræver af dig, er, at du opsætter programmet korrekt. Så pålægger Billy selv den korrekte momssats og beregner de nødvendige tal, så du er klar til indberetning.

Læs mere om One Stop Moms og om, hvordan du opsætter og håndterer det i Billy – lige her.