Sitpack_3_On_Table_2

Sitpack

Du kender sikkert følelsen af at stå og vente på bussen, der ikke dukker op! Eller af at mangle en siddeplads i toget. Eller at stå på en musikfestival og vente på at næste navn går på.
Da ville det være rart at hive en stol op af lommen, folde den ud og få hvilet de ømme fødder.

1.000.000 på 40 dage
Det var netop under venten på næste koncert under en musikfestival, at ideen til at kreere en stol, der kan medbringes i lommen og lynhurtigt foldes ud, opstod.
Nu er den en realitet, har fået navnet Sitpack og i weekenden når den lille virksomhed Mono+Mono, der står bag den udfoldelige stol, over det dobbelte af sit mål om at indsamle 450.000 kroner på crowdfunding sitet Kickstarter. Eller folkefinansieringssitet, som det yndes at fordanske begrebet.

Det har de gjort som en af de allerførste danske virksomheder, efter sitets danske del blev lanceret i oktober. Og klart som den virksomhed, der pt har opnået den højeste indtjening.

Giver en god validering af produktet
– Crowdfunding er et super godt værktøj for iværksættere, fortæller holdet bag Sitpack. De glæder sig over, at den lille virksomhed forholdsvist let har fået indsamlet pengene. – Crowdfunding giver en god validering af produktet. På 20 dage solgte vi for en halv million og det viser at der er en efterspørgsel efter vores produkt, siger de.
Undervejs i processen, og via Kickstarter, er den lille virksomhed både løbet på potentielle distributører af stolen og et PR bureau, der foreslog en ændring af produktets navn, så det fik en stærkere og mere unikt udtryk.
– Kickstarter er noget, som mange holder øje med og en god måde at få et budskab ud i verden på, siger holdet.

Penge, viden og entiusiasme fra hele verden
I de få uger, hvor Sitpack har indsamlet penge, har der været indskydere fra bl.a. USA, Japan, Kina og Australien. Og de skal primært gå til at lave støbeformene, hvori stolens dele skal udformes.
Sitpack folkene har allerede lavet en aftale med en dansk sprøjtestøbningsvirksomhed, der skal forestå produktionen, som snart kan gå i gang.
Prototypen af stolen, som den ses i firmaets præsentationsvideo er 3D printet, men vil i sin endelige form bestå af polycarbonat, som blandt andet kendes fra pleksiglas.

De første stole vil være at finde på markedet i februar 2015.

Del indlægget