Hvilke potentialer ligger der gemt i Big Data? “Eftersom der i de kommende år kommer sensorer koblet til internettet i flere og flere produkter (Internet of things), vil der opstå et hav af nye data og nye forretningsmodeller. Det gælder om at have fokus på at høste de lavthængende frugter først og om at få styr på de data, der allerede findes internt i ens organisation. Bare det at begynde at indsamle disse data systematisk og at udnytte dem strategisk er et stort skridt for mange virksomheder. Størstedelen af de danske virksomheder befinder sig stadig på en meget simpelt niveau for strategisk dataudnyttelse”. Hvilke indsatsområder vurderer du, at der skal til, for at virksomheder i større grad kan få gavn af Big Data? “Gevinsterne ved at anvende data – både egne data, offentlige data og kommercielle eksterne data – skal synliggøres. Dette skal gøres ved at lave cases med de virksomheder, der rent faktisk har fået forretningsmæssig værdi ud af Big Data. Ideelt set burde man oprette en online portal med en tilhørende vejledningsenhed. På denne måde kan virksomheder, der gerne vil i gang, finde brugbar information, en overskuelig oversigt over de mest anvendte datakilder og få et community, hvor


Opret et gratis medlemsskab herunder for at få fuld adgang til alle vores artikler, den nyeste digitale udgave af vores medlemsmagasin Iværksætteren, og støt samtidigt op om dansk iværksætteri.

Er du allerede gratis medlem, så login nedenfor.

Logge Ind

   
Ny Bruger Registrering
*Obligatorisk felt