Butchersbicycles_720px

Efterspørgslen efter ny dansk designet ladcykel er enorm

På fredag den 28. november er der fødselsdagsfest i Kødbyen. Her fylder iværksættervirksomheden ’Butchers & Bicycles’ et år, og stifterne Morten Wagener, Morten Mogensen og Jakob Munk kan konstatere, at efterspørgslen på deres første produkt – en motordrevet og tiltende trehjulet ladcykel kaldet ’Mk1’ – er enorm. Det skyldes en grundig designproces og hårdt iværksætterarbejde, mener stifterne selv.

”Det tog os 3,5 års hårdt arbejde, at udvikle cyklen til det resultat, vi står overfor i dag. Men vi kan med glæde se, at det har været det hele værd, når vi får besøgende i showroom’et, og de får lov at prøve en tur. Det er en ubeskrivelig tilfredsstillelse at se begejstringen i øjnene, når kunden kommer tilbage”, siger Morten Wagener. Det særlige ved netop Mk1 ladcyklen, i modsætning til andre tre-hjulere på markedet er, at den læner sig ind i svingene med føreren. Dvs. man har fordelene fra en tre-hjulet ladcykel med stort lad foran til f.eks. to børn, og kan samtidig køre den næsten som en almindelig cykel. Denne opskrift – kombineret med muligheden for også at integrere en stærk el-motor i cyklens stel, er hemmeligheden bag den foreløbige succes, mener de tre design-ingeniører.

”Vi blev hurtigt kimet ned af både private forbrugere og forhandlere fra alle dele af verden efter lanceringen sidste år. Alle var vilde med vores koncept, og mange fortalte os, de havde ventet længe på, at nogen ville forbedre den trehjulede ladcykel markant” fortæller Jakob Munk, som bl.a. står for firmaets kommunikation. Han fortæller videre, at Mk1 cyklen hurtigt har fået en position i toppen af nichen for ladcykler på verdensplan, og at det skyldes det kompromisløse og funktionelle design. ”Vi har helt klart ramt noget her – vi er dagligt i kontakt med forhandlere fra store dele af verden, som spørger til muligheden for et samarbejde. Det kan være svært at følge med, så vi må prioritere lidt”, fortæller Jakob videre. Foreløbigt har firmaet 18 forhandlere i 12 lande, bl.a. USA, Canada og store dele af Europa, og de videre vækstplaner er endnu mere ambitiøse. Men de tre vestjyske indehavere vil ikke lade det løbe for hurtigt med fare for at miste kontrollen. ”Vi tager altid tingene i et tempo, som tillader vi kan holde et højt kvalitetsniveau hele vejen fra produktion til service til slutbrugeren”, siger Morten Wagener. ”Det har faktisk været vores strategi fra dag et, og det virker, selvom det godt kan være fristende at give los”.

Læs mere om Butchers & Bicycles her.

Del indlægget