I sidste uge afholdt ScaleIT deres seneste uge-arrangement, hvor danske iværksættere kunne komme over og snuse til Silicon Valleys version af iværksætteri.

Min cofounder og jeg selv deltog med WakeUpData, en integrationsplatform til små og mellemstore webshops, der har som mission at lave en self-service integrationsplatform for webshops til integrationer mellem webshoppen og dens leverandører, marketingsplatforme, økonomisystem m.m., og vi var ret spændte på at se, hvad ScaleIT egentlig kunne bidrage med til vores forretning.
Årsagen til, at vi valgte at investere både tid og penge i at tage på ScaleIT, var I bund og grund for at blive endnu mere sikre på, at den interesse vi ser for vores produkt i Danmark, og som vi hører fra vores nuværende kunder, også vil give mening på et marked som det amerikanske samt finde ud af, hvad det ville give af fordele og ulemper at drive WakeUpData i eller fra USA.
Så tilbage står jo spørgsmålet, om det var det værd. Og det er sådan set nemt at svare på, for det var det. Vi lærte rigtig meget om, hvad det vil sige at drive et startup i USA, hvad det vil kræve at være et dansk startup i USA, samt vi blev væsentlig skarpere på WakeUpDatas unikke styrker, og hvordan vi skal kommunikere det videre til andre. Herudover er det at opleve danskere, som har været utrolig succesfulde herovre samt ”Pay-it-forward” mentaliteten utrolig inspirerende.

Er det så noget for dig? Er du iværksætter, og har du et produkt, som måske allerede er solgt til den første kunde, så ligger du i min optik optimalt til at tage en tur med ScaleIT. Skulle du være usikker på, om det er noget for dig, og vil du gerne høre fra en tidligere deltager, så skal du være velkommen til at kontakte mig.
Jeg håber, at de seje arrangører af ScaleIT får mulighed for også at vise Silicon Valley til andre end startups, herunder danske investorer og politikere. For vi har brug for, at alle og ikke kun iværksættere, ser hvor radikalt anderledes mentaliteten til startups er herovre, og hvor meget man kan lære af Silicon Valley, så vi kan få et lige så velfungerende startup økosystem i Danmark.

Dennis Cassøe
Cofounder af WakeUpData, integrationsplatformen til små og mellemstore webshops